Ενέργεια

Η RWE υπέγραψε 30ετή συμφωνία πώλησης ηλιακής ενέργειας στις Η.Π.Α.

tags :
Η RWE υπέγραψε 30ετή συμφωνία πώλησης ηλιακής ενέργειας στις Η.Π.Α.
Θα τροφοδοτεί την αμερικανική Georgia Power
Η γερμανική RWE ανακοίνωσε 30ετή συμφωνία του αμερικανικού τμήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,  σύμφωνα με την οποία θα πουλήσει ηλιακή ενέργεια που παράγεται στην εγκατάσταση 195,5 μεγαβάτ (MW) Broken Spoke στη Γεωργία για να εξυπηρετήσει την Georgia Power.
Οι συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), οι οποίες λειτουργούν ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τον φορέα εκμετάλλευσης έναντι της πτώσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ δεσμεύονται σε τιμή αγοράς για τους καταναλωτές, είναι από καιρό συνηθισμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες.
Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις αγορές χονδρικής πώλησης, τους καταναλωτές και τις εταιρείες έργων σε άλλες γεωγραφικές περιοχές που θέλουν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσίας PPA για την τόνωση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών

Συνδυασμός με σύστημα αποθήκευσης

Το εργοστάσιο Broken Spoke θα συνδυαστεί με μια συσκευή αποθήκευσης δύο μπαταριών 40 MW και θα παραδώσει ενέργεια στη Georgia Power, τη μεγαλύτερη θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος Southern Company, από το 2021, ανέφεραν και οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωση.
"Αυτή η ενσωματωμένη εγκατάσταση αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας θα αυξήσει την παροχή ενέργειας κατά τη διάρκεια αιχμής της ζήτησης και θα απλοποιήσει την ενσωμάτωση της τοπικά παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο της Georgia Power", δήλωσε ο Christoph Hunfeld, επικεφαλής της RWE για την Βόρεια Αμερική.

Κολοσσός στις ΑΠΕ

H RWE με έδρα το Essen διαφοροποιείται από το ρόλο της ως παραδοσιακής εταιρείας άνθρακα και, χάρη στην θυγατρική Innogy με μια περίπλοκη συμφωνία ανταλλαγής με την αντίπαλη E.ON, γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους ανανεώσιμους παίκτες παγκοσμίως.
Έχει δεσμευτεί να διαθέσει ετήσιο 1,5 δις ευρώ σε καθαρές κεφαλαιουχικές δαπάνες στον τομέα.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αυξηθούν οι συνολικές επενδύσεις μεταξύ 2 και 3 δισ. Ευρώ ετησίως
Στις ΗΠΑ, έχει εγκαταστήσει ανανεώσιμη παραγωγική ικανότητα 3,3 GW, ενώ παράλληλα διαθέτει 1,4 GW υπό κατασκευή και μεγάλο αγωγό έργου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης