Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσδυσης σε Ξένες Αγορές στο επίκεντρο του ΣΕΒ

Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσδυσης  σε Ξένες Αγορές στο επίκεντρο του ΣΕΒ
Ο ΣΕΒ εντείνει τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος
Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, (Τετάρτη, 30/10/2019), το  εργαστήριο ExportReady Master, με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσδυσης σε Ξένες Αγορές».
 Μιλώντας για τη σημασία και την σκοπιμότητα της δράσης αυτής, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος σημείωσε  ότι σε μια σημαντική  καμπή και με στόχο  την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο ΣΕΒ εντείνει τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με σεμινάρια, εξειδικευμένη πληροφόρηση και επιχειρηματικές αποστολές σε αγορές στόχους.
Υπογράμμισε ότι «η μεγέθυνση των επιχειρήσεων είναι σε άμεση συνάρτηση με την εξαγωγική τους δραστηριότητα», ενώ πρόσθεσε ότι  η ενημέρωση για τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές είναι μια βασική προϋπόθεση επιτυχίας για τις επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους.
Σημειώνεται ότι στο εργαστήριο οι  εισηγητές, από εξαγωγικές εταιρείες, μέλη του ΣΕΒ, επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα θέματα:
•    ο κ. Άλκης Τσατσαρώνης από την εταιρεία  «Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης – ΕΖΑ» παρουσίασε τη στρατηγική διείσδυσης στις αγορές του Ισραήλ και της Μάλτας.
•    ο κ. Κώστας Παπαχρήστος, από την εταιρεία  «Αναστάσιος Φάνης Βιομηχανία Ρητινών Μεγάρων Α.Ε.» παρουσίασε τις εξαγωγικές ευκαιρίες που απορρέουν από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
•    ο κ. Νικόλαος Αδαμόπουλος, από την εταιρεία «Galenica A.E.» παρουσίασε τη στρατηγική διείσδυσης στις αγορές της Ρωσίας και της  Δυτικής Αφρικής, και
•    ο κ. Πάνος Μαρτίνης  από την εταιρεία «Upstream Α.Ε.» παρουσίασε τα εμπόδια, τις προκλήσεις, αλλά και τις συνταγές επιτυχίας σε αναδυόμενες αγορές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης