Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Νέα αγωγή εναντίον της Gazprom ετοιμάζει η Naftogaz

Νέα αγωγή εναντίον της Gazprom ετοιμάζει η Naftogaz
Gazprom και Naftogaz βυθίστηκαν σε διαφορές σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου και τις συμβάσεις διαμετακόμισης με το Ινστιτούτο Διαιτησίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης το 2014
Νέα αγωγή εναντίον της ρωσικής Gazprom δήλωσε ότι προετοιμάζει ο εκτελεστικός διευθυντής της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της ουκρανικής εταιρείας Naftogaz, Yuri Vitrenko.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στο πλαίσιο τριμερών συνομιλιών στις Βρυξέλλες, κατά τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ρωσία και η Ουκρανία συζητούν το μέλλον της διαμετακόμισης του φυσικού αερίου στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας.
Η ισχύουσα 10ετής σύμβαση διαμετακόμισης φυσικού αερίου λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, στις 18/10 ο Vitrenko ανέφερε ότι η Naftogaz σχεδιάζει να ζητήσει αποζημίωση ύψους 11 δισ. Δολαρίων από την Gazprom για πιθανή διακοπή της διαμετακόμισης φυσικού αερίου και θα στείλει τη σχετική απαίτηση στη ρωσική εταιρεία την 1η Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως Gazprom και Naftogaz βυθίστηκαν σε διαφορές σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου και τις συμβάσεις διαμετακόμισης με το Ινστιτούτο Διαιτησίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Στοκχόλμης το 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης