Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Εγκρίθηκε από τη Δανία η κατασκευή του υπεράκτιου τμήματος του αγωγού Baltic Pipe

Εγκρίθηκε από τη Δανία η κατασκευή του υπεράκτιου τμήματος του αγωγού Baltic Pipe
Το έργο είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου μήκους 900 χιλιομέτρων που θα εκτείνεται σε ολόκληρη τη Δανία, τη Σουηδία και την Πολωνία
Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Δανίας η κατασκευή του έργου Baltic Pipe και συγκεκριμένα του υπεράκτιου τμήματός του, στα χωρικά ύδατα της Δανίας στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα.
Ειδικότερα, το εν λόγω έργο αναπτύσσεται από την GAZ-SYSTEM και την Energinet και θα παραδώσει φυσικό αέριο που παράγεται στη Νορβηγία στη Δανία, την Πολωνία και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Για το έργο

Το έργο είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου μήκους 900 χιλιομέτρων που θα εκτείνεται σε ολόκληρη τη Δανία, τη Σουηδία και την Πολωνία.
Αναπτύσσεται από τον πολωνικό φορέα εκμετάλλευσης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου GAZ-SYSTEM και τον δανέζο ομόλογό του Energinet, ο οποίος είχε λάβει τελικές επενδυτικές αποφάσεις για το σχέδιο (FID) το Δεκέμβριο του 2018.
Το Υπουργείο Κλίματος και Ενέργειας της Δανίας εξέδωσε δύο αποφάσεις για το έργο αγωγού φυσικού αερίου, ένα για το GAZ-SYSTEM και το άλλο για την Energinet.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης