Πετρέλαιο

Προσωρινή αναβολή του IPO της Saudi Aramco - Οι λόγοι της απόφασης σύμφωνα με το Reuters

Προσωρινή αναβολή του IPO της Saudi Aramco - Οι λόγοι της απόφασης σύμφωνα με το Reuters
Tον περασμένο μήνα, στελέχη της Aramco είχαν συζητήσει την καθυστέρηση του PO, μετά τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί εγκαταστάσεις της στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας
Αναβάλλει προς το παρόν την εκκίνηση της διαδικασίας της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς (ΙΡΟ) στον κόσμο η Saudi Aramco, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η καθυστέρηση της συγκεκριμένης διαδικασίας οφείλεται στην ελπίδα του πετρελαϊκού κολοσσού περί βελτίωσης των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την εταιρεία.
"Πρόκειται για απόφαση της τελευταίας στιγμής", ανέφερε ανώτερος Σαουδάραβας αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται μάλιστα, πως τον περασμένο μήνα, στελέχη της Aramco είχαν συζητήσει την καθυστέρηση του PO, μετά τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί εγκαταστάσεις της στα ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είχαν επηρεάσει σοβαρά την πετρελαϊκή παραγωγή του βασιλείου.
Τέλος, σε δήλωση που έκανε σήμερα η Saudi Aramco στο Reuters, τόνισε πως: «Η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με τους μετόχου. Είναι έτοιμη και το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και την τελική απόφαση θα την πάρουν οι μέτοχοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης