Ενέργεια

Shell: Στο β' εξάμηνο του 2020 η έναρξη εκμετάλλευσης των παραχωρήσεων στην Αίγυπτο

Shell: Στο β' εξάμηνο του 2020 η έναρξη εκμετάλλευσης των παραχωρήσεων στην Αίγυπτο
Ο υπουργός πετρελαίου Tarek el-Molla δήλωσε τον Ιούλιο ότι τα καθυστερούμενα ποσά της Αιγύπτου σε ξένες εταιρείες πετρελαίου μειώθηκαν στα 900 εκατομμύρια δολάρια
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 σκοπεύει να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της (εκμετάλλευση παραχωρήσεων) στην Αίγυπτο η Royal Dutch Shell, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2019, η Shell κέρδισε στον διεθνή διαγωνισμό έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Ειδικότερα, στοχεύει κοιτάσματα που γειτνιάζουν με τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας, πράγμα που βοηθάει στην ταχύτερη εκμετάλλευση και διοχέτευση στην αγορά των παραγόμενων ποσοτήτων.
Η Eni, η BP και η Exxon Mobil κέρδισαν επίσης μερικές από τις δώδεκα προσφορές, καθώς η Αίγυπτος προσπαθεί να διατηρήσει την επενδυτική της ιδιότητα.
Παράλληλα, η εταιρεία ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε προσφορά για γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς η Shell επιθυμεί να επεκταθεί στην Αίγυπτο.
Τέλος, ο υπουργός πετρελαίου Tarek el-Molla δήλωσε τον Ιούλιο ότι τα καθυστερούμενα ποσά της Αιγύπτου σε ξένες εταιρείες πετρελαίου μειώθηκαν στα 900 εκατομμύρια δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως η ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr από την ιταλική Εni το 2015 στη Μεσόγειο, έχει προκαλέσει ενδιαφέρον για εξερεύνηση στην Αίγυπτο.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση πρόκειται κατά το προσεχές διάστημα να δημοπρατήσει 10 έως 11 νέες περιοχές παραχώρησης για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου, στα ανοικτά των βορείων ακτών της Αιγύπτου στη Μεσόγειο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Τ. El-Molla.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης