Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Εξαγωγή φυσικού αερίου της Ουκρανίας στη Μολδαβία χωρίς την ανάμειξη της Gazprom

Εξαγωγή φυσικού αερίου της Ουκρανίας στη Μολδαβία χωρίς την ανάμειξη της Gazprom
H Μολδαβία να ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ουκρανία και η Ρωσία δεν θα συμφωνήσουν σε μια νέα σύμβαση διαμετακόμισης φυσικού αερίου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020
Στην NJSC Naftogaz της Ουκρανίας ανέθεσε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει εξαγωγές φυσικού αερίου στη Μολδαβία χωρίς τη συμμετοχή της ρωσικής Gazprom.
Σύμφωνα με τον εν λόγω έγγραφο «Μερικά θέματα της περιόδου θέρμανσης 2019/20"», η Naftogaz της Ουκρανίας, η Ukrtransgaz, η Vinnytsiagaz, η περιφερειακή κρατική διοίκηση του Vinnytsia, το Υπουργείο Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος και η Εθνική Επιτροπή για την Κρατική Ρύθμιση Ενέργειας και Δημόσιων Επιχειρήσεων θα πρέπει να λάβουν όλα τα αποτελεσματικά μέτρα στην πόλη Mohyliv-Podilskyi στην περιφέρεια Vinnytsia, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των εισαγωγών φυσικού αερίου στη Μολδαβία από την ΕΕ χωρίς τη συμμετοχή της Gazprom.
Υπενθυμίζεται πως επί του παρόντος, η Μολδαβία αγοράζει σήμερα ρωσικό φυσικό αέριο από τη Gazprom, το οποίο παραδίδεται στην επικράτειά της με διέλευση από το ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου. Η σύμβαση διαμετακόμισης φυσικού αερίου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Μολδαβία να ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ουκρανία και η Ρωσία δεν θα συμφωνήσουν σε μια νέα σύμβαση διαμετακόμισης φυσικού αερίου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης