Φυσικό Αέριο

Πολύφερνη νύφη η ΕΠΑ Αττικής μετά την απόφαση της ΔΕΗ για είσοδο στην λιανική του φυσικού αερίου

Πολύφερνη νύφη η ΕΠΑ Αττικής μετά την απόφαση της ΔΕΗ για είσοδο στην λιανική του φυσικού αερίου
Εντείνεται ο ανταγωνισμός στην αγορά του φυσικού αερίου με την ΔΕΗ να στοχεύει στο 30% της λιανικής
Aνεβαίνει το θερμόμετρο στην αγορά της λιανικής του φυσικού αερίου με την ΔΕΗ να ετοιμάζει την είσοδό της με συνδυαστικά πακέτα τον Νοέμβριο του 2019.
Η ΔΕΗ διαθετοντας το ευρύ πελατολόγιο μπορεί να το αξιοποιήσει και στην αγορά αυτή, διατηρώντας έτσι και τμήμα των πελατών της με ευνοϊκές προϋποθέσεις σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
Παράλληλα έχει αγοράσει LNG σε χαμηλές τιμές και εν γένει την ευνοούν οι χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου.
'Ετσι η ιδιωτικοποίηση της ΕΠΑ Αττικής θα προχωρήσει με την ΔΕΗ να επηρεάζει καίρια τον ανταγωνισμό.
Η ΖΕΝΙΘ είναι ο μεγαλύτερος πάροχος της αγοράς, ακολουθούμενος από το Ελληνικό Αέριο Αττικής (πρώην ΕΠΑ Αττικής) , που θα ιδιωτικοποιηθεί.
Η παρουσία ισχυρών ομίλων, όπως ο Μυτιληναίος με 8639 συνδέσεις (2%), ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ με 2971 συνδέσεις διαμέσου της NRG (1%), ΗΡΩΝ και Elpedison, οι οποίοι σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα είναι οι υποψήφιοι για την  ΕΠΑ Ατττικής δίνει ένα νέο τόνο στις προοπτικές μιας αγοράς, όπου οι μεγάλοι παίκτες μπορούν να γίνουν τώρα 3, με την παρουσία της ΔΕΗ.
Έτσι αν η ΔΕΗ στοχεύσει στο 30%, η ΖΕΝΙΘ διαθέτει ήδη τον έλεγχο στην Βόρειο Ελλάδα και συνολικά πάνω από 65%, το ποσοστό της υπό ιδιωτικοποίηση ΕΠΑ Αττικής αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού μόνο ένας ακόμα θα είναι αυτός που θα έξασφαλίσει τις προϋποθέσεις να μπει στην αγορά με αξιοσημείωτο μερίδιο.
Σημειώνεται ότι αναμένονται και οι κινήσεις από τον όμιλο Κοπελούζου.
Σε γενικές γραμμές η κίνηση της ΔΕΗ λειτουργεί υπερ του ανταγωνισμού.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης