Διεθνή

Oι Τούρκοι κατέλαβαν το στρατηγικό Ras Al - Ain - Οι Κούδροι μιλούν για αναζωπύρωση του ισλαμικού Daesch

Oι Τούρκοι κατέλαβαν το στρατηγικό Ras Al - Ain - Οι Κούδροι μιλούν για αναζωπύρωση του ισλαμικού Daesch
Oι Τούρκοι ανακοίνωσαν την κατάληψη του Ras Al- Ain που αποτελούσε στρατηγικό τους στόχο, σύμφωνα με το Aljazeera.
Aπό την πλευρά της η SDF( Κούρδοι) προειδοποίησε ότι η συγκυρία οδηγεί στην αναζωπύρωση του ISIS, που γίνεται διαμέσου που παρακλαδιού Daesch, ενώ ο τούρκικος στρατός ανακοίνωσε την απώλεια του πρώτου του νεκρού.

Την τουρκική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία καταδίκασε το Σάββατο με ανακοινωθέν του ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ο Σύνδεσμος απειλεί την Άγκυρα με κυρώσεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της στο σώμα. Την έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου είχε ζητήσει η Αίγυπτος.
«Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία είναι εισβολή» ξεκαθάρισε το Σάββατο ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου καταδικάζοντας την στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.
Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπουλ Γκέιτ έκανε λόγο για «εισβολή σε γη του αραβικού κράτους και επίθεση στην κυριαρχία του».

Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Αλί Αλχάκιμ, προεδρεύων της σημερινής συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, καταδίκασε επίσης την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.
Διαβάζοντας το τελικό ανακοινωθέν της συνάντησης, ο Αμπουλ Γκέιτ δήλωσε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων εναντίον της Τουρκίας στον οικονομικό, επενδυτικό και πολιτιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής και στρατιωτικής συνεργασίας. Κάλεσε επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να «λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει την τουρκική επιθετικότητα για την άμεση αποχώρηση από τη συριακή επικράτεια».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, μετά την παραπάνω απόφαση της Γερμανίας το ενδεχόμενο να υπάρξει συνολική απαγόρευση πώλησης όπλων στην Τουρκία από τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων ηγετών, με την πιθανή τελική απόφαση να λαμβάνεται κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2019.

Ισχυρές πιέσεις στην Άγκυρα

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι πιέσεις στην Τουρκία, μετά την εισβολή στη Συρία ενάντια των Κούρδων, αλλά αυτό όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να πτοεί τον Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να «κάνει πίσω».
Η Ουάσινγκτον εντείνει τις προσπάθειές της για να πείσει την Άγκυρα για τον τερματισμό της εισβολής της στη Συρία κατά των κουρδικών δυνάμεων που δρούσαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ, δηλώνοντας μάλιστα ότι η Τουρκία προκαλεί «μεγάλη ζημιά» στους δεσμούς αυτούς και θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης