Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Exxon δεν θα λάβει τελική απόφαση σχετικά με το έργο LNG της Μοζαμβίκης αυτή την εβδομάδα

Η Exxon δεν θα λάβει τελική απόφαση σχετικά με το έργο LNG της Μοζαμβίκης αυτή την εβδομάδα
Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Exxon θα οριστικοποιήσει το έργο σε τελετή υπογραφής στην πρωτεύουσα Μαπούτο
Η Exxon Mobil δεν θα λάβει για μια τελική απόφαση επένδυσης (FID) για το τεράστιο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Μοζαμβίκη αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με το Reuters.
Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Exxon θα οριστικοποιήσει το έργο σε τελετή υπογραφής στην πρωτεύουσα Μαπούτο.
Αντ 'αυτού, η εταιρεία και οι συνεργάτες της, η ιταλική Eni, η Korea Gas Corp και η κρατική China National Petroleum Corp, θα ανακοινώσουν μια κοινοπραξία εργολάβων για το έργο, επιτρέποντας  να ξεκινήσει κάποια κατασκευή, ανέφερε η πηγή.
Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Exxon καθυστέρησε το FID, ενώ άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το FID θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.
"Είναι η επιλογή του συμβαλλόμενου και το ζήτημα της περιορισμένης ειδοποίησης για να προχωρήσουμε σε αυτά", δήλωσε η πηγή  στο Reuters.
"Το FID θα είναι αργότερα, αλλά είναι ένα βήμα ενόψει των εκλογών", ανέφερε η πηγή αναφορικά με προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα. "Αναμένω ότι θα δώσουν στόχο (χρονοδιάγραμμα για το FID) την Τρίτη."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης