Φυσικό Αέριο

Το Ισραήλ θα αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Το Ισραήλ θα αυξήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Αίγυπτο
Η αξία του προς εξαγωγή φυσικού αερίου ανέρχεται τώρα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε 19,5 δισ. δολάρια - 14 δισ. δολάρια προέρχονται από το Leviathan και 5,5 δισ. δολάρια από το Tamar
Το Ισραήλ θα αυξήσει σημαντικά την ποσότητα φυσικού αερίου που σκοπεύει να εξάγει στην Αίγυπτο, σύμφωνα με μια συμφωνία ορόσημο, ανέφεραν οι ισραηλινές εταιρείες ενέργειας την Τετάρτη 2/10/2019.
Οι συνεργάτες στο Ισραήλ στα πεδία αερίου ανοικτής θάλασσας Leviathan και Tamarυπέγραψαν συμφωνία πέρυσι για να πουλήσει αέριο αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έναν πελάτη στην Αίγυπτο σε αυτό που οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι το ονόμασαν η πιο σημαντική συμφωνία για να αναδυθεί από τότε που οι γείτονες έκαναν ειρήνη το 1979.
Σύμφωνα με την τροποποιημένη συμφωνία, οι εταιρείες ανέφεραν ότι το ποσό που θα πωληθεί από τον τομέα Leviathan θα διπλασιαστεί σχεδόν στα 60 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε διάστημα 15 ετών. Οι εξαγωγές από το κοντινό πεδίο Tamar θα μειωθούν στα 25,3 bcm από τα 32 bcm κατά την ίδια περίοδο.
Αξιωματούχος της ισραηλινής ενεργειακής βιομηχανίας εκτιμά ότι η αξία του φυσικού αερίου προς εξαγωγή ανέρχεται τώρα σε 19,5 δις δολάρια - 14 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από το Leviathan και 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Tamar.
Η αμερικανική Noble Energy η ισραηλινή Delek Drilling και η  Ratio Oil κατέχουν  το Leviathan.Οι  Noble, Delek Drilling, Isramco και Tamar Petroleum είναι κορυφαίοι συνεργάτες στον τομέα Tamar.  


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης