Φυσικό Αέριο

Gazprom: Ο Nord Stream-2 θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε διάστημα 4-5 εβδομάδων

Gazprom: Ο Nord Stream-2 θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε διάστημα 4-5 εβδομάδων
Σε περίπτωση που η Δανία δεν δώσει άμεσα την έγκρισή της για την διέλευση του αγωγού, η κατασκευή θα συνεχιστεί μέσω ουδέτερων υδάτων
Σε χρονικό ορίζοντα μεταξύ 4-5 εβδομάδων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2.
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αντιπρόσωπο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom, Viktor Zubkov, ο οποίος στο περιθώριο της Ρώσικης Ενεργειακής Εβδομάδας στη Μόσχα, δήλωσε ότι η πρόωρη ολοκλήρωση είναι εφικτή.
Ωστόσο, δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις, καθώς η εταιρεία έχει επαρκές χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη του έτους, για να ολοκληρώσει τον εν λόγω έργο.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως σε περίπτωση που η Δανία δεν δώσει άμεσα την έγκρισή της για την διέλευση του αγωγού, η κατασκευή θα συνεχιστεί μέσω ουδέτερων υδάτων.
Υπενθυμίζεται πως η Gazprom έχει ολοκληρώσει περισσότερο από το 70% του αγωγού, αλλά από τον Απρίλιο του 2017 προσπαθεί να πάρει την έγκριση από την κυβέρνηση της Δανίας για να τοποθετηθεί ο αγωγός σε μια απόσταση μεταξύ 147 και 175 χιλιομέτρων διαμέσου των χωρικών υδάτων της Δανίας.
Τέλος, πως το συνολικό κόστος του Nord Stream 2 που αναμένεται να είναι περίπου 10 δισ. ευρώ, θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης