Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Novak: Περικυκλωμένες από «μαύρους κύκνους» οι αγορές πετρελαίου

Novak: Περικυκλωμένες από «μαύρους κύκνους» οι αγορές πετρελαίου
Ο Novak έδωσε ως παράδειγμα την αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που δεν ήταν η αναμενόμενη
Περικυκλωμένες από αβεβαιότητες, χαρακτηρίζοντάς τες «μαύρους κύκνους», είναι οι αγορές πετρελαίου, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak.
«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη» δήλωσε αναφερόμενος στο outlook των αγορών πετρελαίου.
«Παρά το γεγονός ότι λίγο-πολύ βλέπουμε σταθερές διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου, γύρω στα 50-60 δολ.- και έχουμε δει κάποιες περισσότερες διακυμάνσεις λόγω της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Aramco, αυτή ήταν μια μικρή περίοδος διακυμάνσεων.Έτσι βλέπουμε κάποιο είδος σταθερότητας.Παρ' όλα αυτά, όμως, σταθερότητα στην αγορά» δήλωσε.
«Πιστεύουμε πραγματικά ότι γύρω μας βλέπουμε αυτούς τους μαύρους κύκνους.Δεν μπορούμε πάντα να τους προβλέψουμε και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την κατάσταση της αγοράς» ανέφερε ο Novak σε πάνελ όπου συμμετείχε και ο Σαουδάραβας ομόλογος του, Prince Abdulaziz bin Salman.
Σημειώνεται ότι «μαύρος κύκνος» θεωρείται ένα event που δεν μπορεί να προβλεφθεί και έχει καταστρεπτικές συνέπειες.
Ο Novak έδωσε ως παράδειγμα την αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που δεν ήταν η αναμενόμενη, κάνοντας πιο δύσκολη της πρόβλεψη της ζήτησης για το φθινόπωρο.
«Αυτό που εννοώ είναι ότι κανονικά το καλοκαίρι βλέπουμε ότι η ζήτηση του πετρελαίου αυξάνεται κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα και κανονικά αυτή την περίοδο θα έπρεπε να νοιώθουμε την πίεση στην άνοδο των τιμών και θα πρέπει να δούμε την αύξηση της παραγωγής προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.
Λοιπόν, φέτος για πρώτη φορά, δεν το είδαμε αυτό.Την ίδια στιγμή, βλέπουμε τον κίνδυνο για τη χειμερινή περίοδο, όταν η ζήτηση υποχωρεί σε σχέση με τη θερινή περίοδο.Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να προβλεφθεί πως θα κινηθεί η αγορά τη χειμερινή περίοδο.Έτσι, υπάρχει πολλή αβεβαιότητα που επηρεάζει την αγορά» κατέληξε ο Novak.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης