Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Ι.Δεσύπρης (Mytilineos): Απαιτείται εναρμόνιση των Κανονιστικών Πολιτικών με την Αγορά

Ι.Δεσύπρης (Mytilineos): Απαιτείται εναρμόνιση των Κανονιστικών Πολιτικών με την Αγορά
Tα νέα projects ενισχύουν την αγορά, όπως τόνισε ο Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων της εταιρείας στο First Annual Eastern Mediterranean Leadership Summit
Τα νέα projects δημιουργίας υποδομών και οδεύσεων φυσικού αερίου συμβάλουν στο να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, όπως σημείωσε ο Ιωάννης Δεσύπρης, Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων της Mytilineos, στο First Annual Eastern Mediterranean Leadership Summit.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως συμπλήρωσε, είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενα από εταιρείες όπως η Mytilineos, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εμπορία φυσικού αερίου.
Κι αυτό γιατί, όπως είναι φυσικό, επιδίωξη των εταιρειών είναι η διασφάλιση ποσοτήτων καυσίμου σε όσο το δυνατόν περισσότερο προσιτές τιμές.  

Πρωτεία της Mytilineos στην εμπορία φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με κ. Δεσύπρη, η Mytilineos είναι ο μεγαλύτερος έμπορος φυσικού αερίου στην Ελλάδα, συνεισφέροντας το 20% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.
Έτσι, η εταιρεία, εισάγει καύσιμο από όλους τους υφιστάμενους αγωγούς, ενώ επίσης αξιοποιεί το  50% του σταθμού στη Ρεβυθούσα.
Από το βήμα του συνεδρίου, το στέλεχος της Mytilineos επισήμανε επίσης ότι χρειάζεται εναρμόνιση των κανόνων με την αγορά.
Επομένως, αυτοί που καταστρώνουν τις κανονιστικές πολιτικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της αγοράς, και όχι να δημιουργούν θεσμικά προσκόμματα στη λειτουργία της.
Προχωρώντας σε αποτίμηση της σχεδιαζόμενης ενεργειακής μετάβασης, η οποία αφορά όλη τη «Γηραιάς Ηπείρου», σημείωσε πως στο σύνολο της η ζήτηση για ενέργειας αναμένεται να μειωθεί.
Ωστόσο, ειδικά η ζήτηση για ρεύμα, και επομένως η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εκτιμάται πως θα μεγεθυνθεί τα επόμενα χρόνια.
Μία πρόβλεψη που εξηγεί γιατί η Mytilineos προχωρά στην κατασκευή μίας ακόμη μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με τον κ. Δεσύπρη,  παρά τις αβεβαιότητες, όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι μακροπρόθεσμα υπάρχει ρόλος για το φυσικό ρόλο στο ενεργειακό μίγμα, καθώς επομένως και μία σχετική σταθερότητα για την εξέλιξη της ζήτησής του. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαίες οι νέες υποδομές.
.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης