Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Τρίτη παράταση για τους σταθμούς μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη-Αττική

tags :
Τρίτη παράταση για τους σταθμούς μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη-Αττική
Νέα καταληκτική ημερομηνία η 31η Οκτωβρίου για την υποβολή προσφορών
Μια ακόμη παράταση την τρίτη κατά σειρά έδωσε χθες ο ΑΔΜΗΕ στο διαγωνισμό για την προμήθεια των σταθμών μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται πλέον να υποβάλουν τις προσφορές τους στις 31 Οκτωβρίου και όπως σημειώνουν πηγές του ΑΔΜΗΕ αυτή θα είναι η τελευταία παράταση που πρόκειται να δοθεί στον συγκεκριμένο διαγωνισμό καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στο σύνολο του έργου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτή η τρίτη παράταση δόθηκε κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων εταιριών που έγινε αποδεκτό από τον ΑΔΜΗΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά και προκειμένου οι τεχνικές προδιαγραφές είναι καλά προετοιμασμένες ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα στη συνέχεια.   
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορά τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού GIS.
Οι δύο σταθμοί μετατροπής θα δημιουργηθούν ο πρώτος στο Κέντρο Υψηλής Τάσης που βρίσκεται στη Λίμνη Κουμουνδούρου και ο δεύτερος στο Ηράκλειο Κρήτης. Το έργο έχει προϋπολογιστεί στα 315 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εταιρίες όπως η Siemens και η Toshiba.

Ανεξάρτητη από την αίτηση αναστολής του  EuroAsia

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλοι του ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνουν ότι η νέα παράταση δεν έχει σχέση με την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των αποφάσεων της ΡΑΕ που έχει καταθέσει η κυπριακή εταιρία EuroAsia, αλλά ούτε και με την εξέταση από την Κομισιόν της νέας λίστας των έργων PCI στα οποία ως γνωστόν είναι ενταγμένη η διασύνδεση Κρήτη - Αττική και παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η κυβέρνηση θα επιδιώξει την παραμονή του εκεί ή θα το προχωρήσει ως εθνικό έργο όπως είχε επιλέξει να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης