Παρενέργειες

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Η Optimus Energy στο μητρώο εκπροσώπησης έργων ΑΠΕ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Η Optimus Energy στο μητρώο εκπροσώπησης έργων ΑΠΕ
Τη διεθνή πρακτική, σύμφωνα με την οποία ενεργειακοί Όμιλοι με σημαντική δραστηριότητα στις ΑΠΕ δίνουν το «παρών» και στους Φορείς Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ), επιβεβαιώνει η εγγραφή της Optimus Energy (στην οποία συμμετέχει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή), στο μητρώο «πράσινων» aggregator της ΕΧΕ.
Εταιρείες όπως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχουν κίνητρο να ιδρύσουν ΦΟΣΕ, πρώτα από όλα για την εκπροσώπηση της δικής τους εγκατεστημένης ισχύος, με δεδομένο ότι διαθέτουν ήδη μονάδες ΑΠΕ με ευθύνες εξισορρόπησης, τις οποίες σχεδιάζουν να αυξήσουν κατά πολύ περισσότερο.
Από την άλλη πλευρά, όσο περισσότερες μονάδες έχει αναλάβει ένας ΦΟΣΕ, τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η ακρίβεια των προβλέψεων για το σύνολο του χαρτοφυλακίου που αυτός εκπροσωπεί.
Κάτι που σημαίνει ότι οι πράσινοι «aggregator» των μεγάλων ενεργειακών Ομίλων έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση μικρότερων παραγωγών ΑΠΕ, που θα τους αναθέσουν την εκπροσώπηση και των δικών τους έργων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά η συμμετοχή στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας των έργων ΑΠΕ που έχουν ευθύνες εξισορρόπησης, με την υποβολή προβλέψεων στον ΗΕΠ για τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που θα εγχύσουν την επόμενη ημέρα, και μάλιστα σε ωριαία βάση.
Σε περίπτωση που οι προβλέψεις αυτές αποκλίνουν από την πραγματική παραγωγή, τότε οι μονάδες αυτές θα επιβαρύνονται με «πέναλτι», μέσω του Μεταβατικού Μηχανισμού Βέλτιστης Ακρίβειας Πρόβλεψης.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης