Ηλεκτρισμός

Ιαπωνία: Έως και δύο εβδομάδες χωρίς ηλεκτρική ενέργεια θα μείνουν πόλεις κοντά στο Τόκιο

Ιαπωνία: Έως και δύο εβδομάδες χωρίς ηλεκτρική ενέργεια θα μείνουν πόλεις κοντά στο Τόκιο
Μετά τις ζημιές που προκάλεσε ισχυρός τυφώνας
Η ιαπωνική η Tokyo Electric Power, ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/9/2019 ότι ορισμένες πόλεις κοντά στο Τόκιο θα παραμείνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια δύο εβδομάδες μετά από ένα ισχυρό τυφώνα που έπληξε την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές αυτό το μήνα.
Ο τυφώνας Faxi έπληξε την περιοχή με καταστρεπτικούς ανέμους έως και 216 χλμ / ώρα στις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, προκαλώντας τουλάχιστον ένα θάνατο, ζημιά, χάος στις μεταφορές και διακοπή ρεύματος.
ΗTokyo Electric, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας της Ιαπωνίας, γνωστή ως Tepco, αντιμετώπισε δυσκολίες στην αποκατάσταση του συστήματος τροφοδοσίας του στην περιοχή Chiba, ανατολικά του Τόκιο, καθώς τα δέντρα, οι εγκαταστάσεις ενέργειας και οι πόλοι ηλεκτρικού ρεύματος υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
"Πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για επισκευή και αυτό θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες το πολύ", ανέφερε αξιωματούχος της Tepco σε συνέντευξη Τύπου.
Η εταιρεία δήλωσε ότι πόλεις όπως η Tateyama και η Kamogawa στο νομό Chiba θα χρειάζονταν δύο ακόμη εβδομάδες για την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ορισμένες άλλες πόλεις όπως το Chiba και η Ichihara είναι πιθανό να έχουν ηλεκτρική ενέργεια εντός τριών ημερών.
Περίπου 170.000 νοικοκυριά δεν είχαν ενέργεια στο νομό Chiba την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Tepco.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης