Πετρέλαιο

«Πολύ σύντομα» η εισαγωγή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο του Ριάντ σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας

tags :
«Πολύ σύντομα» η εισαγωγή της Saudi Aramco στο χρηματιστήριο του Ριάντ σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας
Ο πετρελαϊκός κολοσσός είχε αρχικά προγραμματίσει να περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου το 2018, αλλά έβαλε στον πάγο τα σχέδιά του
H Saudi Aramco, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή στον κόσμο, ετοιμάζεται για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Ριάντ, η οποία και θα λάβει χώρα «πολύ σύντομα». Δεν είναι ακόμη μία διαρροή για τα σχέδια της εταιρείας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, Αμίν Νάσερ από το βήμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενέργειας στο Άμπου Ντάμπι.
«Αυτό που λέγαμε πάντα είναι ότι η Aramco είναι έτοιμη για εγγραφή, όποτε οι μέτοχοί της το αποφασίσουν» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όπως ακούσατε και από τον πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ χθες, αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Επομένως είμαστε έτοιμοι».
Σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι η αρχική δημόσια εγγραφή θα γίνει τοπικά, δηλαδή στη Σαουδική Αραβία, αλλά θα ακολουθήσει και η εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο. Ερωτηθείς, εάν ισχύουν οι πληροφορίες που την θέλουν να επιλέγει το Χρηματιστήριο του Τόκιο, απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι για εγγραφή, όπου οι μέτοχοι αποφασίσουν».
Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει ότι το βασίλειο σχεδιάζει να διαθέσει το 1% των μετοχών της Aramco στο τοπικό χρηματιστήριο έως τα τέλη του τρέχοντος έτους και ακόμη 1% το 2020. Αυτά θα ήταν τα πρώτα βήματα προς τη δημόσια διάθεση μεριδίου περίπου 5%.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός είχε αρχικά προγραμματίσει να περάσει το κατώφλι του χρηματιστηρίου το 2018, αλλά έβαλε στον πάγο τα σχέδιά του, εν μέσω ανησυχιών για τον έξτρα έλεγχο στα οικονομικά του, αλλά και εξαιτίας της εξαιρετικά περίπλοκης δομής του. Η κατακραυγή που πυροδότησε η δολοφονία Κασόγκι έπαιξε επίσης το ρόλο της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης