Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Τελική επενδυτική απόφαση της Novatek για το νέο τερματικό Arctic LNG 2

tags :
Τελική επενδυτική απόφαση της Novatek για το νέο τερματικό Arctic LNG 2
Η νέα εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα διαθέτει ικανότητα υγροποίησης 19,8 τόνων φυσικού αερίου σε ετήσια βάση
Την τελική επενδυτική απόφαση για τη δημιουργία του νέου τέρμιναλ Arctic LNG 2, υπέγραψε ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Novatek, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με το Platts.
Παρούσα στην τελετή υπογραφής, ήταν η «αφρόκρεμα» του ενεργειακού και βιομηχανικού κόσμου.
Η νέα εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα διαθέτει ικανότητα υγροποίησης 19,8 τόνων φυσικού αερίου σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται ότι η Novatek κατέχει μερίδιο 60% στο πρότζεκτ, με τη συμμετοχή της Total και δύο εταιρειών της Κίνας, με ποσοστό συμμετοχής 10% η καθεμία.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο η China National Oil and Gas Exploration and Development Company (CNODC), θυγατρική της China National Petroleum Corporation (CNPC) και η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), απέκτησαν η καθεμία 10% μερίδιο στο Arctic LNG 2, ενώ τον Μάρτιο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total απέκτησε και εκείνος μερίδιο της τάξης του 10% με την Novatek να αποτελεί τον κύριο μέτοχο του εν λόγω ενεργειακού έργου.
Στο πλαίσιο του Arctic LNG 2, αναμένεται να κατασκευαστούν τρεις γραμμές παραγωγής, χωρητικότητας 6,6 εκατ. τόνων η καθεμία.
Επιπλέον, η Novatek σχεδιάζει να παραδώσει το πρώτο τρένο υγροποίησης το 2023, το δεύτερο το 2024 και το τρίτο το 2025, προτού φτάσει σε πλήρη ισχύ το 2026.
Τέλος, η Novatek είπε αναφέρει παλαιότερα, ότι αναμένει να εξάγει περίπου το 80% της παραγωγής από το έργο στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης