Φυσικό Αέριο

Ιδανική λύση το φυσικό αέριο ως καύσιμο των οχημάτων σύμφωνα με στέλεχος της Gazprom

tags :
Ιδανική λύση το φυσικό αέριο ως καύσιμο των οχημάτων σύμφωνα με στέλεχος της Gazprom
Κομβικής σημασίας η φορολογική υποστήριξη
Ως η καλύτερη επιλογή παρουσιάζεται η χρήση φυσικού αερίου στα οχήματα, σε σχέση με τις συμβατικές πηγές καυσίμων από πλευράς κόστους, υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Denis Kornienko, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu.
Στο πλαίσιο του Blue Corridor Rally, που διεξάγεται στην Τουρκία και συντονίστηκε από την Gazprom Export και την Uniper, γίνεται εκτενής αναφορά για την εμφάνιση του φυσικού αερίου στον τομέα των μεταφορών στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο Kornienko τόνισε πως κύριος σκοπός του Rally είναι να γίνει σαφές σε όλους τους καταναλωτές ότι το φυσικό αέριο είναι παγκοσμίως προσβάσιμο και ότι οποιοδήποτε μοντέλο οχήματος μπορεί να αγοραστεί χρησιμοποιώντας αυτό το καύσιμο, το οποίο συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα είναι πολύ φθηνότερο.
«Είναι οικονομικό, έχει πολλά οφέλη και φυσικά είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η Τουρκία είναι η κύρια αγορά-στόχος για φυσικό αέριο, η προμήθεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί μέσω του αγωγού αερίου TurkStream.
Η διαδρομή του Rally είναι συμβολική επειδή συνδέει τα σημεία έναρξης και τερματισμού των μελλοντικών αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2 και του Turkish Stream.
Επιπλέον, ο Detlef Wessling, σημαντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Uniper δήλωσε ότι: «Ξεκινήσαμε από κοινού με την Gazprom για να αναπτύξουμε την αγορά φυσικού αερίου για οχήματα στη Ρωσία και τώρα επεκτεινόμαστε στην Ευρώπη. Σκοπός είναι να ενημερωθεί το κοινό για τις δυνατότητες οχημάτων φυσικού αερίου, με καύσιμα το LNG και CNG. Είναι πολύ πιο καθαρά καύσιμα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πηγές και πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη αγορά. Το καθαρό περιβάλλον είναι το σημαντικότερο επιχείρημά μας».
Ωστόσο, επισήμανε ότι είναι απαραίτητες οι επιδοτήσεις και η φορολογική υποστήριξη για να ενθαρρυνθεί ο κόσμος και να εξοικειωθεί στην εν λόγω νέα αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης