Ενέργεια

Η Engie αναμένει τα μισά νέα έργα ΑΠΕ να προέλθουν από τις συμφωνίες PPA

tags :
Η Engie αναμένει τα μισά νέα έργα ΑΠΕ να προέλθουν από τις συμφωνίες PPA
Η Engie αναμένει να αναπτύξει περίπου 4,5 gigawatts έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω συμβάσεων PPA κατά τη διάρκεια της τριετίας
Η Engie αναμένει ότι τα μισά από τα νέα έργα ανανεώσιμης ενέργειας το 2019-2021 θα προέρχονται από συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με εταιρείες ή δήμους, σύμφωνα με ανακοίνωσή της   την Τρίτη 3/9/2019.
Καθώς το κόστος και τα επίπεδα επιδοτήσεων υποχωρεί για την αιολική και ηλιακή ενέργεια,  αυξάνεται ο αριθμός των κυβερνητικών έργων ανανεώσιμης ενέργειας μέσω ανταγωνιστικής προσφοράς.
Η Engie και άλλοι κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπογράφουν ολοένα και περισσότερο συμβάσεις PPA με μεγάλες εταιρείες και πόλεις.
Η Engie αναμένει να αναπτύξει περίπου 4,5 gigawatts έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω συμβάσεων PPA κατά τη διάρκεια της τριετίας - από ένα συνολικό αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο 9 GW - καθώς αυτές οι συμβάσεις γίνονται πιο επικερδείς.
Ο Thierry Kalfon, επικεφαλής της μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Engie, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι βιομηχανικοί χρήστες βιομηχανικής επιθυμούν ολοένα και περισσότερο η ανανεώσιμη ενέργεια που αγοράζουν να είναι διαθέσιμη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, παρά να αγοράζουν όλες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγει ένα αποκλειστικό ηλιακό ή αιολικό πάρκο.
Αυτό αναγκάζει τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια και να έχουν μια σειρά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη ζήτηση.
Καθώς οι εταιρείες αυξάνουν την πίεση για να ανταποκριθούν στην απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πολλές επιχειρήσεις επιθυμούν να δείξουν ότι μεταβαίνουν σε πράσινες πηγές ενέργειας αντί να βασίζονται στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με ορυκτά καύσιμα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μεγαλύτερη αγορά συμβάσεων PPA, η Engie έχει υπογράψει 3 GW εταιρικών συμβάσεων PPA με πελάτες όπως ο Target, το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ο φορέας εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών T-Mobile.
Η Engie βλέπει ισχυρή ανάπτυξη στις εταιρικές συμβάσεις PPA και στην Ευρώπη, αν και η χαμηλή τιμή της πυρηνικής ενέργειας περιορίζει τις προοπτικές της στη Γαλλία.
Στα τέλη του 2018, η Engie είχε 18 GW εγκατεστημένης ισχύς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντιπροσωπεύοντας το 28% της παραγωγικής ικανότητας του ομίλου και το 22% του τρέχοντος λειτουργικού της κέρδους.
Η Engie πωλεί κατά κανόνα το 50 έως 80% της ιδιοκτησίας των έργων ανανεώσιμης ενέργειας που αναπτύσσει στους χρηματοοικονομικούς επενδυτές όταν ολοκληρωθούν, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα μερίδιο μειοψηφίας και έναν εναπομείναντα φορέα εκμετάλλευσης.
Αυτό μειώνει το εκτιμώμενο επενδυτικό κόστος για τα 9 GW που σχεδιάζει να αναπτύξει μεταξύ 2019 και 2021 από 8,8 δισ. ευρώ (2,5 δισ. ευρώ) σε 2,5 δισ. ευρώ, ανέφερε η Engie.


 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης