Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Τουρκία: Αύξηση - ρεκόρ για τις εισαγωγές LNG το α' εξάμηνο του 2019

Τουρκία: Αύξηση - ρεκόρ για τις εισαγωγές LNG το α' εξάμηνο του 2019
Αυξημένο μερίδιο εισαγωγών LNG της Τουρκίας από τις ΗΠΑ
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Τουρκία έφτασαν σε ιστορικό ρεκόρ ύψους 7,14 δισ. κυβικών μέτρων το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της EMRA.
Ειδικότερα, το μερίδιο του LNG στις εισαγωγές φυσικού αερίου ξεπέρασε το 30% για πρώτη φορά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου από το σύνολο των εισαγωγών φυσικού αερίου των 23,29 δισ. τόνων, σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, βάσει των επίσημων δεδομένων της EMRA.
 Όσον αφορά τις συνολικές εισαγωγές LNG, η χώρα εισήγαγε 6,24 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το πρώτο εξάμηνο του 2018 και 5,52 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα την ίδια περίοδο του 2017, που αντιστοιχούσε σε 24% και 19% των συνολικών εισαγωγών.
Ως αποτέλεσμα, το σύνολο των εισαγωγών ΥΦΑ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου αυξήθηκε κατά 14% το 2019, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Αυξημένο μερίδιο εισαγωγών LNG από τις ΗΠΑ

Η Τουρκία εισήγαγε 884 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου ως LNG από τις ΗΠΑ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα του προηγούμενου έτους των 191 εκατομμυρίων τόνων, σημειώνοντας αύξηση 363%.
Το αυξημένο μερίδιο του LNG των ΗΠΑ στις εισαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας αντανακλάται επίσης στα δεδομένα εξαγωγών LNG των Η.Π.Α.
Η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες και η Πολωνία ακολουθούν την Τουρκία.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Αλγερία και το Κατάρ παρέμειναν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς LNG στην Τουρκία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης