Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου προχώρησε η κινέζικη ENN Energy σαν εναλλακτική λύση

Στην κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου προχώρησε η κινέζικη ENN Energy σαν εναλλακτική λύση
H ENN ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της τερματικού σταθμού LNG τον Οκτώβριο του 2018, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική εγκατάσταση εισαγωγής LNG στην Κίνα
Στο πλαίσιο αναζήτησης ενός νέου εναλλακτικού τρόπου για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας, η ΕΝΝ Energy, ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου της χώρας, προχώρησε στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το Platts, η δεξαμενή της ΕΝΝ Energy βρίσκεται στο νησί Zhoushan, με την διοίκηση να τονίζει πως: «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μέχρι Η ικανότητα διανομής φυσικού αερίου του σταθμού μπορεί να φτάσει και τους 3 εκατ. τόνους ετησίως το τέλος του τρέχοντος έτους ».
Παράλληλα, η ENN ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της τερματικού σταθμού LNG τον Οκτώβριο του 2018, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική εγκατάσταση εισαγωγής LNG στην Κίνα.
Ωστόσο, ο όγκος διανομής περιορίστηκε, λόγω των έργων υποδομών φυσικού αερίου που συνδέουν το νησί Zhoushan με τις ηπειρωτικές αγορές.
Η εταιρεία έχει λάβει άδεια μεταφοράς LNG μέσω των φορτηγών, με αποτέλεσμα η ENN να στέλνει σε καθημερινή βάση περίπου 80 φορτηγά LNG στις κεντρικές αγορές.
Αξίζει να αναφερθεί πως, ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου της ENN περιλαμβάνει δύο δεξαμενές αποθήκευσης LNG, χωρητικότητας 160.000 κυβικών μέτρων.
Τέλος, η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, έχει υπογράψει συμφωνίες προμήθειας LNG με την Chevron και τη Total, έτσι ώστε να είναι εξασφαλισμένη σε αυτό τον τομέα για τα επόμενα 5-20 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης