Ενέργεια

Ιαπωνία: Η Tepco θα προχωρήσει σε παροπλισμό αντιδραστήρων στην μεγαλύτερη πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας στον κόσμο

Ιαπωνία: Η Tepco  θα προχωρήσει σε παροπλισμό αντιδραστήρων στην μεγαλύτερη πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας  στον κόσμο
Το εργοστάσιο έχει επτά αντιδραστήρες συνολικής χωρητικότητας 8.212 MW, ίσο με το 20% της πυρηνικής ικανότητας της Ιαπωνίας
Η Tokyo Electric Power  θα  αρχίσει να εξουδετερώνει τουλάχιστον έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kashiwazaki-Kariwa, το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο παγκοσμίως, με βάση την παραγωγή, εντός πέντε ετών από την επανεκκίνηση δύο από τους αντιδραστήρες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στην ιστοσελίδα της.
Ο Πρόεδρος της Tokyo Electric Power (Tepco) Tomoaki Kobayakawa αναφέρθηκε στον παροπλισμό σε απάντησή του σε αίτηση της διοίκησης της πόλης Kashiwazaki στο Νιιγκάτα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον του σταθμού.
Το 2017, η Tepco έλαβε αρχική ρυθμιστική έγκριση από την ιαπωνική κυβέρνηση για την επανεκκίνηση των αντιδραστήρων αριθ. 6 και αριθ. 7 στο Kashiwazaki-Kariwa, ο καθένας χωρητικότητας 1.356 μεγαβάτ (MW).
Το εργοστάσιο έχει επτά αντιδραστήρες συνολικής χωρητικότητας 8.212 MW, ίσο με το 20% της πυρηνικής ικανότητας της Ιαπωνίας.

Τελευταία μονάδα

Η εγκατάσταση είναι η τελευταία πυρηνική μονάδα της Tepco μετά την ανακοίνωση των σχεδίων να κλείσει τον σταθμό Fukushima Daini, κοντά στο σταθμό Fukushima Daichi, όπου ο μεγάλος σεισμός και τσουνάμι το 2011 προκάλεσαν την κατάρρευση τριών αντιδραστήρων.
Ο δήμαρχος του Kashiwazaki Masahiro Sakurai απαίτησε το 2017 από την Tepco να υποβάλλει σχέδια να κλείσει τουλάχιστον έναν από τους αντιδραστήρες αριθ. 1 έως αριθ. 5 σε αντάλλαγμα για την έγκριση της επανεκκίνησης των αντιδραστήρων αριθ. 6 και 7, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης στο Reuters την Δευτέρα.
Ο δήμος Kashiwazaki θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα για να αξιολογήσει το σχέδιο της Tepco, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η Tepco ανακοίνωσε  την Παρασκευή ότι η Kobayakawa θα ενημερώσει τοπικούς αξιωματούχους τη Δευτέρα για τις απαντήσεις της στο αίτημα της πόλης.

Παρελθόν οι λειτουργικές αναπάρκειες

Η Tepco μπορεί να λάβει μέτρα για τον παροπλισμό περισσότερων από έναν αντιδραστήρα Νο. 1 έως Νο 5 μέσα σε 5 χρόνια μετά την επανεκκίνηση των αντιδραστήρων No.6 και No.7 εάν είναι σίγουρή ότι μπορεί να εξασφαλίσει αρκετές πηγές ενέργειας από μη ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με ττην ανακοίνωση.
Αξιωματούχος της Tepco δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία στοχεύει η ανανεώσιμη και πυρηνική ενέργεια να παράγει το 44% της συνολικής παραγωγής έως το 2030.
Η Tepco προσπαθεί να πείσει τις τοπικές αρχές κοντά στο Kashiwazaki-Kariwa, οι οποίοι έχουν δικαιώματα υπογραφής για πυρηνικές επανεκκινήσεις, ότι έχει ξεπεράσει τις λειτουργικές ανεπάρκειες που αποκαλύφθηκαν στη Φουκουσίμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης