Διεθνή

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας - Ιράν στις 2 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα για την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ρωσίας - Ιράν στις 2 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα για την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο
Ο νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία  που πλήττουν τις προοπτικές διμερών σχέσεων, η κατάσταση στον Περσικό και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην ατζέντα της συνάντησης
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov και ο Ιρανός ομόλογός του Javad Zarif θα συναντηθούν στη Μόσχα στις 2 Σεπτεμβρίου για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε, πως οι υπουργοί θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών τους και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένης της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και θέματα αιχμής των δύο χωρών όπως οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς τα δύο κράτη.
Σύμφωνα πάντα με το RIA, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως ο νέος γύρος των κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπονομεύει τις πιθανότητες εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, που συνδέονται με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του Yulia, τέθηκαν σε ισχύ προχθές Δευτέρα. Η Ρωσία αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δηλητηρίαση των Skripal.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης