Σε τουριστικά αξιοθέατα μετατρέπει η Γερμανία ορυχεία του παρελθόντος - Οι ανησυχίες του σήμερα

Σε τουριστικά αξιοθέατα μετατρέπει η Γερμανία ορυχεία του παρελθόντος - Οι ανησυχίες του σήμερα
Η Γερμανία σκοπεύει να τερματίσει τη βιομηχανία άνθρακα μέχρι το 2038
Λίγη έως και ανύπαρκτη ιδέα ενδεχομένως να έχουν οι τουρίστες για την γερμανική περιοχή Lusatian που επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Επρόκειτο για μια περιοχή με αρκετά ορυχεία, που είχαν στόχο την εξαγωγή λιγνίτη. Ωστόσο, με την επανένωση της Γερμανίας, τα περισσότερα από τα ορυχεία έκλεισαν.

Σήμερα, έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις στην περιοχή, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.
Λίμνες, καφετέριες και χώροι για θαλάσσια σπορ δεσπόζουν στον περιβάλλοντα χώρο, όπου έχουν φυτευτεί εκατομμύρια δέντρα.

Ένα κακοσχηματισμένο τοπίο

Αλλά με τον άνθρακα που εξακολουθεί να φωτίζει μεγάλο αριθμό σπιτιών της Γερμανίας, ορισμένα από τα ορυχεία της περιοχής εξακολουθούν να είναι ενεργά.
Μια διερευνητική αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2018, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περιβαλλοντικό παρελθόν είναι εμφανές και στο σήμερα.

34


Με άλλα λόγια, εκφράζονται ανησυχίες ότι χημικές ουσίες που εισέρχονται σε ποτάμια απειλούν την παροχή πόσιμου νερού στο Βερολίνο.
Ορισμένες περιοχές υφίστανται ξηρασία εξαιτίας των επιπέδων υπογείων υδάτων που πέφτουν γύρω από τα ορυχεία.

Η Γερμανία σκοπεύει να τερματίσει τη βιομηχανία άνθρακα μέχρι το 2038 - μια στροφή που πιθανότατα θα κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα τελευταία χρόνια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αυξηθεί στο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η αιολική ενέργεια ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας πέρυσι και για το μεγαλύτερο μέρος του έτους αποτελούσε μια μεγαλύτερη πηγή ενέργειας σε σχέση με τον λιθάνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Fraunhofer.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης