Διεθνή

Ο Trump θέλει να αγοράσει τη...Γροιλανδία - Για «ανέκδοτο» κάνoυν λόγο οι Δανοί πολιτικοί

tags :
Ο Trump θέλει να αγοράσει τη...Γροιλανδία - Για «ανέκδοτο» κάνoυν λόγο οι Δανοί πολιτικοί
«Πρέπει να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο εντελώς εκτός εποχής», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Lars Rasmusen
Ως…ανέκδοτο εξέλαβαν οι Δανοί πολιτικοί την ιδέα να πωληθεί η η Γροιλανδία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο πρόεδρος Donald Trump έχει συζητήσει ιδιωτικά με τους συμβούλους το ενδεχόμενο να αγοράσει το μεγαλύτερο νησί του κόσμου.
Σύμφωνα με το Reuters, o Trump πρόκειται να επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο την Κοπεγχάγη και η Αρκτική θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας, η οποία είναι αυτόνομο έδαφος της Δανίας.
«Πρέπει να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο εντελώς εκτός εποχής», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Lars Rasmusen.
Μερικοί σύμβουλοι θεώρησαν αστείο την ιδέα να αγορασθεί η Γροιλανδία, όμως άλλοι στον Λευκό Οίκο την πήραν περισσότερο στα σοβαρά, όπως ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.
Τα περί αγοράς της Γροιλανδίας αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα Wall Street Journal.
«Αν το σκέπτεται αληθινά αυτό, τότε είναι η τελική απόδειξη πως έχει τρελαθεί», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό DR ο Σόρεν Έσπερσεν, εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος για εξωτερικές υποθέσεις.
«Η σκέψη ότι η Δανία θα πουλήσει 50.000 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς γελοία», δήλωσε.
Η Γροιλανδία, ένα αυτοδιοικούμενο τμήμα της Δανίας που βρίσκεται ανάμεσα στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, εξαρτάται από την οικονομική στήριξη της Δανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης