Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Cavusoglu: Δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο λύσης στο Κυπριακό

tags :
Cavusoglu: Δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο λύσης στο Κυπριακό
H Άγκυρα δεν αγνοεί ποτέ προτεινόμενες λύσεις για το κυπριακό
Σε μία προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα με την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να παρουσιάσει σε ομιλία του στο 11ο Συνέδριο των Πρεσβευτών χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα που φτάνει μέχρι την Κρήτη.
«Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Eπιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Το μήνυμα μας προς όλους όσους ενδιαφέρονται για την περιοχή (σ.σ. της ανατολικής Μεσογείου) είναι το ίδιο. Εάν συνεργαστείτε μαζί μας όλοι κερδίζουν», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Παράλληλα τόνισε ότι η Άγκυρα δεν αγνοεί ποτέ προτεινόμενες λύσεις για το κυπριακό.
«Η Κύπρος είναι ο εθνικός σκοπός μας. Η ισότητα και η ασφάλεια του τουρκοκύπριου λαού είναι απαραίτητες. Σε αυτή την βάση δεν αποκλείουμε καμία επίλυση», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία στο 11ο Συνέδριο Πρέσβεων. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης