Φυσικό Αέριο

Έκπτωση 30% στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αναζητά η Μολδαβία

Έκπτωση 30% στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αναζητά η Μολδαβία
Η χώρα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με την προμήθεια φυσικού αερίου εάν η Ρωσία αναστείλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
«Έκπτωση 25-30% στις τρέχουσες προμήθειες φυσικού αερίου χρειάζεται η Μολδαβία, γιατί διαφορετικά θα χρειαστεί να αυξηθούν τα τιμολόγια», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Igor Dodon σε αρχείο βίντεο που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κανάλι YouTube του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTR Μολδαβίας.
Ειδικότερα, η τιμή που πληρώνει η Μολδαβία για εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία βάσει της σύμβασης με τιμαριθμική αναπροσαρμογή της τιμής του πετρελαίου αυξήθηκε κατά περίπου 25% το α τρίμηνο του 2019.
Η χώρα κατέβαλε περίπου το πρώτο τρίμηνο του έτους 237,46 δολάρια (213,1 ευρώ) ανά 1.000 κ.μ.

Παράλληλα, η χώρα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με την προμήθεια φυσικού αερίου εάν η Ρωσία αναστείλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω του Διαβαλκανικού Διαδρόμου που διασχίζει την Ουκρανία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι η Μολδαβία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου από τη Gazprom μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης το α’ τρίμηνο του 2019, με εισαγωγές 969 εκατ. Κυβικά μέτρα, δηλαδή 9,3%, σύμφωνα με στοιχεία της ενδιάμεσης έκθεσης δραστηριοτήτων της Gazprom.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης