Με την υπογραφή της Engie το αιολικό πάρκο Willogoleche (119 MW) στη Ν. Αυστραλία

Με την υπογραφή της Engie το αιολικό πάρκο Willogoleche (119 MW) στη Ν. Αυστραλία
Το έργο αιολικής ενέργειας, το οποίο εγκατέστησε 32 από τους ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων κοντά στο Hallett στα μέσα του βορρά του κράτους, ολοκληρώθηκε από την Engie και την JV συνεργάτη Mitsui & Co δύο χρόνια μετά την ανακοίνωσή της το 2017
Εγκαινιάστηκε και επίσημα το αιολικό πάρκο Willogoleche της Νότιας Αυστραλίας των 119 MW, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του τελευταίου μεγάλου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη γαλλική εταιρεία Engie και το πρώτο έργο με την προσθήκη των στροβίλων 3.8MW της GE.
Το έργο αιολικής ενέργειας, το οποίο εγκατέστησε 32 από τους ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων κοντά στο Hallett στα μέσα του βορρά του κράτους, ολοκληρώθηκε από την Engie και την JV συνεργάτη Mitsui & Co δύο χρόνια μετά την ανακοίνωσή της το 2017 - την ίδια χρονιά η εταιρεία έκλεισε το εργοστάσιο άνθρακα Hazelwood στη Βικτώρια.
Ο υπουργός ενέργειας της Νότιας Αυστραλίας Dan van Holst Pellekaan έκανε ένα διάλειμμα από την έγκριση μιας σειράς μεγάλων έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης, για να βοηθήσει στην εκκίνηση του αιολικού πάρκου, το οποίο περιέγραψε ως άλλη σημαντική προσθήκη στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο του κράτους στις ΑΠΕ.
«Η χωρητικότητα 119 MW του Willogoleche θα ασκήσει πιέσεις στις τιμές αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στην ενεργειακή αγορά της Νότιας Αυστραλίας.», ανέφερε.
Η Engie υπογραμμίζει ότι η ισχύς που παράγεται από το αιολικό πάρκο θα παραδοθεί μέσω του δικού της βραχίονα λιανικής πώλησης, Simply Energy, το οποίο διαθέτει περισσότερους από 700.000 πελάτες στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 90.000 στη Νότια Αυστραλία.
«Η Willogoleche είναι η τελευταία επίδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Engie στη Νότια Αυστραλία και αυξάνει σημαντικά την τοπική μας παραγωγική ικανότητα για να παραδώσει περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια στην αυξανόμενη πελατειακή βάση μας στο κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Engie, Paul Maguire.
Εκτός από το Willogoleche, η Engie εκμεταλλεύεται το αιολικό πάρκο Canunda 46 MW της Νότιας Αυστραλίας και έχει υπό ανάπτυξη έργα ανανεώσιμης ενέργειας στο Queensland και τη Νέα Νότια Ουαλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης