Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αζερμπαϊτζάν: Οι εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν 18,3% στο δεύτερο τρίμηνο

Αζερμπαϊτζάν: Οι εξαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν 18,3% στο δεύτερο τρίμηνο
Οι εξαγωγές πετροχημικών αυξήθηκαν 48% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο
Το Αζερμπαϊτζάν εξήγαγε 4,9 εκατ. τόνους πετρελαίου το δεύτερο τρίμηνο του 2019, από 6 εκατ. τόνους την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανακοίνωσε η κρατική ενεργειακή εταιρεία SOCAR την Πέμπτη 18/7/2019.
Η εταιρεία επεσήμανε ότι η μείωση κατά 18,3% στις εξαγωγές οφείλεται "λόγω της ανακατεύθυνσης μέρους του παραγόμενου πετρελαίου στις ανάγκες των πετροχημικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν στις αρχές του τρέχοντος έτους".
Η SOCAR ξεκίνησε την λειτουργία μονάδας πολυπροπυλενίου χωρητικότητας 184.000 τόνων ετησίως και εργοστασίου πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας με ετήσια δυναμικότητα 120.000 τόνων το 2019.
Οι εξαγωγές πετροχημικών αυξήθηκαν 48% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο.
Η χώρα εξάγει πετρέλαιο μέσω του πετρελαιαγωγού Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) από τα κοιτάσματα πετρελαίου Azeri, Chirag και Guneshli (ACG) που εκμεταλλεύεται η BP.
Εξάγει επίσης πετρέλαιο μέσω της Ρωσίας, μέσω του αγωγού Baku-Novorossiisk, μέσω της Γεωργίας σιδηροδρομικώς και μέσω του αγωγού Baku-Supsa.
Οι εξαγωγές πετρελαίου που παράγεται από την SOCAR ανεξάρτητα ή όχι στα κοιτάσματα πετρελαίου ACG, ήταν 320.000 τόνοι το δεύτερο τρίμηνο, αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης