Φυσικό Αέριο

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξεδρες εξόρυξης πετρελαίου

tags :
Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξεδρες εξόρυξης πετρελαίου
Μειώθηκαν κατά τέσσερις οι πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 12 Ιουλίου, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 784
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις αυτή την εβδομάδα μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων που λειτουργούν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, καθώς ακολουθούν τα σχέδια για μείωση των δαπανών φέτος.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά τέσσερις οι πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 12 Ιουλίου, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 784, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.
Αυτό συγκρίνεται με τις 863 εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.
Η μέτρηση του εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περιέκοψαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς επικεντρώνονται περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
"Η πλειοψηφία των αλλαγών στην εβδομαδιαία καταμέτρηση εξέδρας οφείλεται σε μειώσεις τόσο στις κατευθυντήριες όσο και στις κάθετες δραστηριότητες γεώτρησης", δήλωσε ο Trey Cowan, Senior Analyst της S & P Global Platts Analytics.
Σε ετήσια βάση, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (EIA) εκτιμά ότι το αργό πετρέλαιο θα αυξηθεί στα 12,36 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) το 2019, έναντι ετήσιου ρεκόρ 10,96 εκατομμυρίων bpd το 2018.
Η παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει την υποτονική παγκόσμια ζήτηση και θα οδηγήσει σε μεγάλη αποθεματοποίηση σε όλο τον κόσμο τους επόμενους εννέα μήνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 5%, αφού υποχώρησαν σχεδόν 2% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μειώνουν περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής τους λόγω τροπικής καταιγίδας και καθώς οι εντάσεις συνέχιζαν να σιγοβράζουν στη Μέση Ανατολή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν περίπου 60 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και 58 δολάρια για το 2020.
Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co των  Η.Π.Α. ανακοίνωσε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) που οδηγούν σε μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και περάτωση το 2019 έναντι του 2018.
Η  Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένουν να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες της E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 85,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 1.012. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο μέσος συνδυασμός μετρητών πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμανθεί από ένα τετραετές υψηλό των 1.032 το 2018 σε 992 το 2019 πριν αυξηθεί σε 1.011 το 2020 και 1.067 το 2022 .


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης