Φυσικό Αέριο

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Καναδά επένδυση 40 δισ. δολ σε τερματικό σταθμό LNG

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Καναδά επένδυση 40 δισ. δολ σε τερματικό σταθμό LNG
O τερματικός σταθμός θα μετατρέψει και θα εξάγει 26 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως, που είναι περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου στον Καναδά
Επένδυση ύψους 40 δις. δολ. για τη στήριξη ενός μεγάλου συγκροτήματος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ενέκρινε η κυβέρνηση του Καναδά, έτσι ώστε να ξεκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου στις παγκόσμιες αγορές.
Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση ιδιωτικού τομέα στην ιστορία του Καναδά, στην οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επενδύσει 275 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη του έργου LNG Canada που βρίσκεται στη δυτική περιοχή της χώρας στο Kitimat της Βρετανικής Κολομβίας κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά δήλωσε ότι 220 εκατομμύρια δολάρια της επένδυσης θα χρηματοδοτήσουν αεριοστρόβιλους υψηλής ενεργειακής απόδοσης για το LNG Canada, ελαχιστοποιώντας τόσο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου όσο και τη χρήση καυσίμων.
Τα υπόλοιπα 55 εκατομμύρια δολάρια θα υποστηρίξουν και θα εξυπηρετήσουν την υπάρχουσα και αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το έργο αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας, να συμβάλει στα δημόσια έσοδα και να επιτρέψει την κατασκευή τοπικών επιχειρήσεων.
«Βασιζόμενη σε αύξηση κατά 60% των ξένων άμεσων επενδύσεων πέρυσι, η κυβέρνησή μας δημιούργησε τις οικονομικές συνθήκες για να προσελκύσει τη μεγαλύτερη επένδυση στον ιδιωτικό τομέα στην ιστορία του Καναδά» δήλωσε ο Navdeep Bains, υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Οικονομικής Ανάπτυξης.
Τέλος, με το πλήρες δυναμικό της, ο τερματικός σταθμός θα μετατρέψει και θα εξάγει 26 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ ετησίως, που είναι περίπου το 20% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου στον Καναδά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης