Φυσικό Αέριο

Βραζιλία: Η Petrobras ανακάλυψε φυσικό αέριο σε έξι πεδία βαθέων υδάτων

tags :
Βραζιλία: Η Petrobras ανακάλυψε φυσικό αέριο σε έξι πεδία βαθέων υδάτων
Η Petrobras θα μπορούσε να αντλήσει μέχρι και 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής της Βραζιλίας
H κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro SA έχει κάνει ανακαλύψεις φυσικού αερίου σε έξι πεδία βαθέων υδάτων στη λεκάνη Sergipe, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή.
 Η Petrobras ανακοίνωσε ότι τώρα εξετάζει την κατάρτιση ενός σχεδίου προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση της παραγωγής από τα πιθανά πηγάδια που ανακαλύφθηκαν «τα τελευταία χρόνια».
Η εφημερίδα “O Estado de Sao Paulo” ανέφερε την Κυριακή ότι το εύρημα είναι  η μεγαλύτερη sub-salt από το 2006, και ότι η Petrobras θα μπορούσε να αντλήσει μέχρι και 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής της Βραζιλίας.
Σύμφωνα με την O Estado, το εύρημα θα μπορούσε να συμβάλει στη "φθηνό ενεργειακό  σοκ" στη Βραζιλία που υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομίας Paulo Guedes, το όραμά του οποίου είναι να μειώσει το κόστος του φυσικού αερίου κατά 50% και να "επαναδημιουργήσει" τη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης