Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Αργεντινή: Τον Ιούλιο ο διαγωνισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου του Vaca Muerta

Αργεντινή: Τον Ιούλιο ο διαγωνισμός για τον αγωγό φυσικού αερίου του Vaca Muerta
Το Vaca Muerta έχει περίπου το μέγεθος του Βελγίου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο
Η Αργεντινή θα ξεκινήσει διαδικασία υποβολής προσφορών για έναν κύριο αγωγό  για να εξυπηρετήσει την παραγωγή του Vaca Muerta τον Ιούλιο, δήλωσε ο Πρόεδρος Mauricio Macri, μια κίνηση που θα είναι καθοριστική για τη δημιουργία σταθερών εξαγωγών φυσικού αερίου.
Τον Μάρτιο, ο υπουργός ενέργειας της Αργεντινής Gustavo Lopetegui δήλωσε ότι ο αγωγός θα μεταφέρει μέχρι και 22 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα και προέβλεψε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, αν και η διαδικασία καθυστέρησε.
"Χρειαζόμαστε αυτόν τον αγωγό, ο οποίος θα προκηρυχθεί τον Ιούλιο", δήλωσε ο Macri σε φόρουμ στο Neuquen, πρωτεύουσα μιας επαρχίας με το ίδιο όνομα όπου βρίσκεται το Vaca Muerta.
Το Vaca Muerta, το οποίο είναι περίπου το μέγεθος του Βελγίου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, αν και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης.
Ο Macri, βλέπει το Vaca Muerta ως ευκαιρία να απομακρύνει την Αργεντινή από τις εισαγωγές φυσικού αερίου και τελικά να γίνει σημαντικός εξαγωγέας. Νωρίτερα τον Ιούνιο, η κρατική εταιρεία ενέργειας YPF SA πραγματοποίησε την πρώτη εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Vaca Muerta.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης