Φυσικό Αέριο

ΔΕΠΑ: Επάρκεια φυσικού αερίου για το καλοκαίρι - Η διαθέσιμη ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση

tags :
ΔΕΠΑ: Επάρκεια φυσικού αερίου για το καλοκαίρι - Η διαθέσιμη ποσότητα πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση
Η διαθέσιμη ποσότητα αερίου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση διαβεβαιώνει η ΔΕΠΑ
Η διαθέσιμη ποσότητα αερίου στην Ελληνική αγορά για την περίοδο από 15/6 έως 15/8 είναι 13,2 TWh, κατά πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση, χωρίς να χρειάζονται οποιεσδήποτε «έκτακτες κινήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με την ανακοινώση: "πέρυσι, το 2018, η ελληνική αγορά ΦΑ από 15/6 έως 15/8 κινήθηκε συνολικά σε 8,1 TWh, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα φέτος, το 2019, εκτιμάται σε 9,2 TWh.
Βάσει του τελικού ετήσιου προγράμματος εκφορτώσεων ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) του ΔΕΣΦΑ, οι συνολικές εκφορτώσεις για το ως άνω διάστημα ανέρχονται σε 7,3 TWh, όταν το 2018 οι ποσότητες που εκφορτώθηκαν στην Ρεβυθούσα ήταν 2,4 TWh. Επιπλέον, η μέγιστη τεχνική δυναμικότητα εισόδου από το Σιδηρόκαστρο και τους Κήπους (αέριο αγωγού για τους δύο μήνες) ανέρχεται σε 5,9 TWh.
Οπότε η δυνητικά διαθέσιμη ποσότητα αερίου στην Ελληνική αγορά για την περίοδο από 15/6 έως 15/8 είναι 13,2 TWh, κατά πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση, χωρίς να χρειάζονται οποιεσδήποτε «έκτακτες κινήσεις» από την πλευρά της ΔΕΠΑ.
Μάλιστα, σε τακτική σύσκεψη Εμπορίας στις 11/6 υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των φορτίων ΥΦΑ, ώστε να αποφευχθεί συμφόρηση στη Ρεβυθούσα από την πληθώρα των πλοίων που είναι προγραμματισμένα να εκφορτωθούν.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η ΔΕΠΑ συνεχίζει κανονικά και προγραμματισμένα την τροφοδοσία με ΦΑ των πελατών της, όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, αλλά και εξάγοντας στην Βουλγαρία".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης