Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΙΕΑ: Κινητήριοι μοχλοί της ανόδου κατανάλωσης φυσικού αερίου ΗΠΑ και Κίνα

ΙΕΑ: Κινητήριοι μοχλοί της ανόδου κατανάλωσης φυσικού αερίου ΗΠΑ και Κίνα
Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ωφεληθεί από το κλείσιμο του άνθρακα και των πυρηνικών σταθμών
Με ετήσιο ρυθμό 1,6% έως το 2024 αναμένεται να αυξηθεί η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου, σύμφωνα με την τελευταία (7/6) έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA).
Η έκθεση εξήγησε ότι η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρείται στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Παράλληλα, από το 2010 η ζήτηση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 4,6%, με το συγκεκριμένο «καύσιμο» να αντιπροσωπεύει το 45% της συνολικής αύξησης της παγκόσμιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας.
Επιπλέον, μέχρι το 2024 η κατανάλωση φυσικού αερίου προβλέπεται να υπερβεί τα 4,3 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (tcm) - σε σύγκριση με 3,9 το 2018.
«Η Κίνα αναμένεται να αντιπροσωπεύσει πάνω από το 40% της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης φυσικού αερίου έως το 2024, προωθούμενη από το στόχο της κυβέρνησης για βελτίωση της ποιότητας του αέρα", ανέφερε η έκθεση και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική θα αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, χάρη στην πρόσβασή τους σε άφθονους και ανταγωνιστικούς εγχώριους πόρους».
Επιπλέον, η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα ωφεληθεί από το κλείσιμο του άνθρακα και των πυρηνικών σταθμών. Η επέκταση του παγκόσμιου εμπορίου φυσικού αερίου οφείλεται κυρίως στο LNG, ενώ ελλείψει επιβεβαιωμένων επενδυτικών σχεδίων από το Κατάρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γίνουν παγκοσμίως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG με 113 δισ. κυβικά μέτρα το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης