Φυσικό Αέριο

Η YPF προχωρεί στην πρώτη αποστολή LNG από την Αργεντινή

tags :
Η YPF προχωρεί στην πρώτη αποστολή LNG  από την Αργεντινή
Η εξαγωγή LNG θα αποφέρει έσοδα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως
Η αργεντίνικη πετρελαϊκή εταιρεία YPF SA ανακοίνωσε ότι άρχισε να φορτώνει την πρώτη αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για εξαγωγή από την Αργεντινή.
Η αποστολή περιλαμβάνει 30.000 κυβικά μέτρα LNG από το πεδίο σχιστόλιθου Vaca Muerta, ανέφερε η YPF στην ανακοίνωση.
"Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας που οδηγεί την YPF στην εξαγωγή και την επέκταση των αγορών φυσικού αερίου στον κόσμο", δήλωσε   ο Marcos Browne, εκτελεστικός αντιπρόεδρος αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της YPF.
Η εξαγωγή LNG θα αποφέρει έσοδα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ποσό που αντιπροσωπεύει το 10% των συνολικών εξαγωγών καυσίμων και ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της YPF.
Η YPF δεν διευκρίνισε τον προορισμό της αποστολής, η οποία θα είναι έτοιμη μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, αλλά ανέφερε ότι η πώληση ήταν στα χέρια της αμερικανικής εταιρείας Cheniere Energy Inc.
Η Αργεντινή επιδιώκει να καταστεί μία από τις λίγες χώρες εξαγωγής LNG μέσω διεθνών πωλήσεων αερίου που παραμένει σε καλοκαιρινές περιόδους, όταν η τοπική ζήτηση είναι χαμηλότερη, ενισχύοντας τη ροή των δολαρίων στη χώρα.
Το Vaca Muerta αντιπροσωπεύει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και το τέταρτο μεγαλύτερο μη συμβατικό απόθεμα πετρελαίου.
Η Αργεντινή είναι ένας καθαρός παραγωγός φυσικού αερίου, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να προέρχεται από το Vaca Muerta. Ο Πρόεδρος Mauricio Macri, ο οποίος εξελέγη το 2015, προσπάθησε να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας για την αντιμετώπιση της έλλειψης ισορροπίας του ενεργειακού εμπορίου που ξεκίνησε το 2011.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης