Αναλύσεις

Birol (IEA): Οι μεταρρυθμίσεις της Κίνας στον τομέα της ενέργειας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

Birol (IEA): Οι μεταρρυθμίσεις της Κίνας στον τομέα της ενέργειας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση
Ο επικεφαλής του ΙΕΑ τόνισε, ότι η Κίνα έχει γίνει ο «παγκόσμιος πρωταθλητής» των ΑΠΕ, όπως η ηλιακή, η πυρηνική και η υδροηλεκτρική ενέργεια.
Η Κίνα έχει κάνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τεράστια βήματα όσον αφορά την καθαρή ενέργεια, τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Xinhua ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Φατίχ Μπιρόλ.
Όπως είπε, η κινεζική οικονομία «κινείται από μια βαριά βιομηχανία, που βασίζεται αργά αλλά σταθερά σε μία αναπτυξιακή πολιτική, καθιστώντας την μια σύγχρονη οικονομία, κάτι που αντικατοπτρίζεται πάρα πολύ στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της χώρας».
Επεσήμανε δε, ότι γι’ αυτό «αν και η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται, εξακολουθεί να έχει μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη».
Προέβλεψε ακόμη, ότι ενεργειακή ζήτηση στην Κίνα θα επιβραδύνει, κάτι που όπως είπε, αντανακλά την μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας από το πετρέλαιο.
Τόνισε δε, ότι «σε γενικές γραμμές η κινεζική οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, κάνοντας μεγαλύτερη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας και γίνεται όλο και πιο ενεργειακά αποδοτική».
Ο επικεφαλής του ΙΕΑ τόνισε ακόμη, ότι η Κίνα έχει γίνει ο «παγκόσμιος πρωταθλητής» των ΑΠΕ, όπως η ηλιακή, η πυρηνική και η υδροηλεκτρική ενέργεια.
Υπογράμμισε δε ότι «οι κινεζικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας είναι όλες προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτοντας ακόμη ότι η Κίνα έχει επιτύχει και την βελτίωση της αποδοτικότητας του τομέα.
                              
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης