Αναλύσεις

Morgan Stanley: Ετοιμαστείτε για το sell off του δολαρίου - Ποιοι παράγοντες αλλάζουν την τάση

Morgan Stanley: Ετοιμαστείτε για το sell off του δολαρίου - Ποιοι παράγοντες αλλάζουν την τάση
Στροφή κεφαλαίων από ΗΠΑ σε Ευρώπη, διαβλέπει ο Οίκος
Αν και η Morgan Stanley έπεσε έξω στις αρχικές προβλέψεις της για την ανάκαμψη του ευρώ και την πτώση του δολαρίου, πράγμα που φαίνεται στο ότι, προβλέπει πως ακόμη και στο γ΄ τρίμηνο του 2019 η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου θα βρίσκεται στο 1,13, δηλαδή κοντά στα σημερινά επίπεδα, επιμένει ότι το δολάριο γράφει υψηλά και σύντομα θα αρχίσει η υποτιμητική του πορεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις νέες προβλέψεις, εκτιμά ότι το 1,20 θα το δούμε στο β’ τρίμηνο του 2020 ενώ με τις παλαιότερες θεωρούσε ότι θα το βλέπαμε στο γ’ τρίμηνο του 2019.
Οι μεγάλοι παίκτες διεθνώς έχουν προς το παρόν αλλάξει τα δάνειά τους από δολάρια σε άλλα νομίσματα με σχετικά ευνοϊκά επιτόκια.
Όμως, η τάση αυτή που κορυφώθηκε με την είσοδο κεφαλαίων στην αμερικανική αγορά, αναμένεται να αλλάξει.
Ο Οίκος βλέπει ακόμη ανατίμηση και του κινέζικου νομίσματος, ενώ προβλέπει ότι η στερλίνα θα είναι στο 1,45 έναντι του δολαρίου το β’ τρίμηνο του 2020.
Παράλληλα, εκτιμά ότι θα βελτιωθούν οι χρηματοοικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη με ενδεχόμενη μετακίνηση κεφαλαίων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ.
Αυτό θα μπορούσε να προκύψει καθώς οι Ευρωπαίοι επαναπατρίζουν κεφάλαια αλλά και οι Αμερικάνοι επενδυτές αλλάζουν θέσεις σε σχέση με την υποστήριξη που είχαν διαμορφώσει μέχρι τώρα στα δολαριακά assets, αναζητώντας καλύερες αποδόσεις.
Η Κίνα αναμένεται να ανακάμψει με ανατιμητική πορεία του νομίσματός της.
Στις long θέσεις είναι η Βραζιλία με την αναμενόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η Ρωσία και η Νότιος Αφρική.
 
Οι νέες προβλέψεις του επενδυτικού Οίκου


167


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης