Πετρέλαιο

Καταγγελία της Σαουδαραβικής Αραβίας για επίθεση σε δύο τάνκερ

Καταγγελία της Σαουδαραβικής Αραβίας για επίθεση σε δύο τάνκερ
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ανησυχητικά» τα επεισόδια «δολιοφθοράς» στα τέσσερα εμπορικά πλοία, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα για αυτά
Επίθεση με στόχο τη δολιοφθορά δέχθηκαν, σύμφωνα με καταγγελία του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ, δύο σαουδαραβικά τάνκερ στα ανοιχτά της Φουτζέιρα, περιοχής που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απειλώντας την ασφάλεια του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού.
Όπως σημειώνει το Reuters, το ένα από τα δύο πετρελαιοφόρα έπλεε για να φορτώσει σαουδαραβικό αργό από το λιμάνι Ras Tanura και να το μεταφέρει σε πελάτες της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Saudi Aramco στις ΗΠΑ.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή διαρροή πετρελαίου, ούτε προκλήθηκε σοβαρή ζημιά σε κάποιο από τα πλοία, σύμφωνα με τον Σαουδάραβα υπουργό.
Χθες Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε πως τέσσερα εμπορικά πλοία έγιναν στόχος «επιχειρήσεων με σκοπό το σαμποτάζ» κοντά στα ύδατα της χώρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ανησυχητικά» τα επεισόδια «δολιοφθοράς» στα τέσσερα εμπορικά πλοία, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα για αυτά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης