Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ

Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για την τύχη των εργολαβικών εργαζομένων της ΔΕΠΑ

Νέες επαφές και κινητοποιήσεις για το ζήτημα την ερχόμενη εβδομάδα

Καμία εξέλιξη στην επίλυση του εργασιακού καθεστώτος των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ και τις θυγατρικές της, υποστηρίζει το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) πως δεν προέκυψε από τη χθεσινή (9/5) συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί του με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ενέργειας.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το σωματείο, σήμερα Παρασκευή (10/05) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα κεντρικά της ΔΕΠΑ για αναλυτική ενημέρωση.
Επίσης, το ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ προαναγγέλλει νέες πρωτοβουλίες την επόμενη εβδομάδα, μέχρι την οριστική λύση του εργασιακού ζητήματος, για απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με αναγνώριση προϋπηρεσίας και συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με το σωματείο, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη (07/05) με τη Διοίκηση της ΔΕΔΑ, στην ερώτηση των εργαζομένων προς τη διευθύνουσα σύμβουλο εάν θα εισηγηθεί υπέρ της απευθείας εργασιακής σχέσης για τους εργολαβικούς, εκείνη απάντησε πως γίνονται οικονομοτεχνικές μελέτες και μελέτες βιωσιμότητας και πως θα συνταχθεί με τις όποιες αποφάσεις του ΥΠΕΝ. 
«Ουσιαστικά  αναίρεσε τις  προηγούμενες  δημόσιες, επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις για το εργασιακό, οδηγώντας, κοντά στην εκπνοή του χρόνου, σε νέα αναβολή. Αντίστοιχη είναι διαχρονικά και η στάση της διοίκησης της ΔΕΠΑ», σημειώνει το ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ.

Κινητοποιήσεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ, με διακοπή φορτώσεων και στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων (ΣΑΛΦΑ).
Παράλληλα, συνεχίζεται η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΔΑ, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και παρουσία εκπροσώπων από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) και το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, απαιτώντας την άμεση απορρόφηση όλων των συνάδελφων και να σταματήσει η ομηρία της εργολαβοποίησης.
Σύμφωνα με το σωματείο, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην περαιτέρω  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και δεν κάνει καμία ενέργεια για να εξασφαλίσει την ένταξη των δεκάδων εργαζομένων που εδώ και χρόνια, μέσα από τον θεσμό των εργολαβιών, αποτελούν τον κύριο κορμό της επιχείρησης σε ποσοστό άνω του 75%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης