Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Τσίπρας: Ζητάω ψήφο εμπιστοσύνης πάνω σε ένα σχέδιο ανάκαμψης- Μητσοτάκης: Τρέμετε τις εκλογές κ. Τσίπρα

Τσίπρας: Ζητάω ψήφο εμπιστοσύνης  πάνω σε ένα σχέδιο ανάκαμψης-  Μητσοτάκης: Τρέμετε τις εκλογές κ. Τσίπρα
Η πρώτη φάση της κόντρας στην βουλή στις 8/5
Upd Στα χαρακώματα βρέθηκαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε πρώτος στο βήμα της Βουλής και επιχείρησε να αξιοποιήσει το προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη (7/5).
Απευθυνόμενος στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στα χρόνια που διακυβέρνησαν τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν επιθυμεί να έρθει σε προεκλογικό debate μαζί του.
Γι' αυτό και τον κάλεσε, τουλάχιστον, να προχωρήσουν σε πολιτική αντιπαράθεση από το βήμα της Βουλής. Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το ασφαλιστικό Πινοσέτ και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια.  
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων «θα» της νέας δημαγωγίας. Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες.
Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!» θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος». Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου».
 
Τσίπρας: Ζητάω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης

«Ζητάω την εμπιστοσύνη της βουλής, στις 26 Μαΐου την εμπιστοσύνη του λαού, πλάνο ενίσχυσης των πολλών, πλάνο για το σήμερα και το αύριο, ένα πλάνο που αφορά την επόμενη 4ετια, την αναπτυξιακή μας πορεία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την πρότασή του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:

-Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.
-Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

Αμέσως η συζήτηση πήρε φωτιά όταν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «κρυπτόμενο» και οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «κάντε λίγο ησυχία θα τα ακούσετε σήμερα».
Ενώ σχολίασε «δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη.
Του έχω ζητήσει να κάνουμε μία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης.
Δεν ήρθα να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και στη μαύρη προπαγάνδα.
Σε αυτά είναι ασυναγώνιστος. Αυτά μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, αυτά κάνει».
Ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα, αλλά για να αντιπαρατεθώ στο πολιτικό του σχέδιο».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Είναι το ίδιο σχέδιο που οδήγησε στην πολιτική λεηλασία και οδήγησε στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.
Αυτό επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι σε περίπτωση που τον εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός».
Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε την πορεία μας σε ένα δρόμο κοινωνικής ανάπτυξης για τα συμφέροντα των πολλών ή θα γυρίσουμε πίσω.
Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια μπήκαμε σε αυτή την τραγωδία επειδή εσείς, η παράταξη σας, είχε αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη στο πελατειακό κράτος, στη διαφθορά, χωρίς μια πολιτική στήριξης για τους αδύναμους».
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σαν σήμερα, στις 8 Μάη του 2010, στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν υπήρχε μια κυβέρνηση να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο ανάπτυξης και ελαφρύνσεων, αλλά ψηφιζόταν η πρώτη δανειακή Σύμβαση με τους πιστωτές μας.
"Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια, μπήκαμε στην εποχή της ελληνικής τραγωδίας, γιατί ; Επειδή εσείς είχατε αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη, απροστάτευτη στο πελατειακό κράτος και στη διαφθορά.
Μια χώρα που έκανε Ολυμπιακούς αγώνες ξοδεύοντας δισεκατομμύρια αλλά δε μπόρεσε να χτίσει ένα κοινωνικό κράτος αξιοπρέπειας.
Μια χώρα που σπαταλούσε πολλά για χάρη των λίγων και ελάχιστα για χάρη των πολλών", τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: "Εσείς αφήσατε ένα έλλειμμα στο 15%.
Και αργότερα παραδώσατε τη χώρα στο ΔΝΤ και στους ψυχρούς τεχνοκράτες, που ακρωτηριάζουν κοινωνίες, για να σώσουν αριθμούς.
Εσείς εφαρμόσατε από το 2010 μέχρι το 2014 την πιο βάναυση, απάνθρωπη, αντικοινωνική πολιτική λιτότητας που έχει ποτέ εφαρμοστεί σε χώρα της ΕΕ".
Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ή θα γυρίσει ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ, σε ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος, εν ονόματι μιας δήθεν ανάπτυξης, που δεν θα είναι παρά ο πλουτισμός των λίγων, εις βάρος των πολλών.
Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για ένα σχέδιο στήριξης, ελάφρυνσης και ανάκαμψης για τους πολλούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «δεν ήμασταν εμείς αλλά εσείς που εφαρμόσατε το 2010-2014 την πιο βάναυση πολιτική λιτότητας, προκαλέσατε αυτή την ανυπολόγιστη κρίση χωρίς να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους».
Ενώ συμπλήρωσε ότι «έχει ξεκινήσει μια νέα πορεία αποκατάστασης των αδικιών, που για εμάς είναι μια σημαντική προτεραιότητα.
Γι' αυτό από τον Σεπτέμβρη (στη ΔΕΘ) και μετά αυτή η Βουλή ψηφίζει μια σειρά από θετικά μέτρα».

Μητσοτάκης: Τρέμετε τις εκλογές κ. Τσίπρα - Είσαστε η αριστερά του κότερου
Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «κ. Τσίπρα ακούγοντας σας με προσοχή κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη.
Αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και υφος της εξουσίας που αποπνέει. Ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές.
Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας κ. Τσίπρα.
Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε».
Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «στις 26 Μαΐου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει η ΝΔ θα πετύχει τη μεγάλη εκλογική νίκη που θα οδηγήσει στη πολιτική αλλαγή
Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα, και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων "θα" της νέας δημαγωγίας.
Τα τελευταία τυράκια πριν τη φάκα των εκλογών που δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες
Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου.
Αντί να λένε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!» θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος».
Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου.
 Κατόπιν της ομιλίας του πρωθυπουργού, το λόγο θα πάρουν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί σε μια συζήτηση που αναμένεται να κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση των μέτρων ελάφρυνσης που ανακοίνωσε χθες από το Ζάππειο ο πρωθυπουργός αλλά και της σύγκρουσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή τόσο τις φωτογραφίες που δείχνουν τον κ.Τσίπρα να κάνει διακοπές στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου όσο και την αντιπαράθεση Πολάκη - Κυμπουρόπουλου.
Σε κάθε περίπτωση και δεδομένου ότι βρισκόμαστε περίπου δύο εβδομάδες από τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, Τσίπρας και Μητσοτάκης δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην τριήμερη αυτή διαδικασία και ευελπιστεί ο καθένας ότι θα βγει κερδισμένος από τη τριήμερη αυτή πολιτική συζήτηση που αναμένεται να είναι εξαιρετικά σφοδρή.
Πάντως, και μετά τα θετικά μέτρα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας δεν τίθεται κανένα ζήτημα η κυβέρνηση να μην λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης.
Σημειώνεται πως η αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 10/5 λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της ίδιας ημέρας.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης