Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Πιέσεις οργανισμών για αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ προς της χώρες της ΕΕ

Πιέσεις οργανισμών για αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ προς της χώρες της ΕΕ
Το αμερικανικό φυσικό αέριο διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά
Πιέσεις για την εξαγωγή LNG μεγάλης κλίμακας προς την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης, δέχονται οι ΗΠΑ, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) και από τη Διεθνή Ένωση Παραγωγών Πετρελαίου και Αερίου (IOGP).
Όπως αναμεταδίδει το lngworldnews.com, οι ρυθμιστικοί φορείς των ΗΠΑ επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για να προωθήσουν το LNG στις χώρες της ΕΕ και να διευρύνουν τις διαδικασίες εγκρίσεων ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη κατασκευή των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών.
Αν θέλουμε πραγματικά να επιτύχουμε τους στόχους μας για το κλίμα στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μας να αναγνωρίσουν την αξία και το ρόλο του φυσικού αερίου τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Οι Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει τι κάνει η μετατόπιση των επιπτώσεων από τον άνθρακα στο αέριο από τη μείωση των εκπομπών CO2 και την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα », δήλωσε ο διευθυντής της IOGP Francois Régis Mouton.
Οι δύο οργανισμοί πρότειναν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργαστεί με τα κράτη μέλη για να αυξήσει τη διασύνδεση και να ενθαρρύνει τους δημόσιους φορείς και τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν μεταφορές φυσικού αερίου ΥΦΑ και συμπιεσμένου φυσικού αερίου για τη μείωση των εκπομπών CO2.
Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι το αμερικανικό φυσικό αέριο διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, με την Ευρώπη να είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ, πενταπλασιάζοντας τις παραγγελίες μέσα στο φθινόπωρο και στον χειμώνα. Αναλυτές της αγοράς, όμως, αμφιβάλλουν εάν θα μονιμοποιηθεί ο νέος, πρωταγωνιστικός ρόλος των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη, ιδιαίτερα εάν υπάρξει μεγάλη και πιο προσοδοφόρα αύξηση της ζήτησης από την Ασία τους καλοκαιρινούς μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης