Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζημιές 44 εκατ. δολ για την Noble Energy το πρώτο τρίμηνο 2019

tags :
Ζημιές 44 εκατ. δολ για την Noble Energy το πρώτο τρίμηνο 2019
Μεγαλύτερες οι απώλειες απ΄ ότι ανέμεναν οι αναλυτές
Η Noble Energy Inc ανακοίνωσε μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημιά την Παρασκευή 3/5/2019, καθώς η αμερικανή εταιρεία  παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου επλήγη από τις αδύναμες τιμές του αργού πετρελαίου.
Οι τιμές αργού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στα 54,9 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας μείωση κατά 12,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Η Noble πραγματοποίησε πωλήσεις στα 53,46 δολάρια για κάθε βαρέλι αργού και συμπυκνωμάτων από τις χερσαίες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι 61,50 δολ. το βαρέλι το προηγούμενο έτος.
Οι τιμές αργού στις ΗΠΑ ήταν υπό πίεση προς τα τέλη του περασμένου έτους, λόγω φόβων για παγκόσμια επιδείνωση και επιβράδυνση της ζήτησης. Οι τιμές ανέκτησαν έδαφος όταν ο ΟΠΕΚ  και οι σύμμαχοί του μείωσαν την παραγωγή και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις  στη Βενεζουέλα και το Ιράν.
Η προσαρμοσμένη καθαρή ζημιά ανήλθε σε 44 εκατομμύρια δολάρια ή 9 σεντ ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με κέρδος 172 εκατομμυρίων δολαρίων ή 35 σεντ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος.
Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει απώλειες 6 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από την Refinitiv.
Οι συνολικοί όγκοι πωλήσεων της εταιρείας με έδρα το Χιούστον υποχώρησαν σχεδόν 9% στα 337.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boe / d), ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 18% στα 1,05 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης