Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Πράσινο φως για το τέρμιναλ LNG της Venture Global στην Λουϊζιάνα

ΗΠΑ: Πράσινο φως για το τέρμιναλ LNG της Venture Global στην Λουϊζιάνα

Πέρασε τα περιβαλλοντικά τεστ και πήρε την έγκριση της ομοσπονδιακής αρχής

To Venture Global’s Plaquemines τέρμιναλ εξαγωγής  LNG στην Λουιζιάνα έκανε ένα βήμα προς την  υλοποίηση καθώς έλαβε την ομοσπονδιακή έγκριση για την κατασκευή την Παρασκευή 3/5/2019, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δημοσίευσαν την τελική περιβαλλοντική έκθεση.
Στην έκθεση, γνωστή ως δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το προσωπικό της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ρυθμιστικής Ενέργειας (FERC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή και η λειτουργία του έργου θα έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά αυτές θα μειωθούν σε λιγότερο από τα σημαντικά επίπεδα με περιορισμούς.
Η Venture Global ανέφερε στον ιστότοπό της ότι αναμένει να λάβει την απόφαση της FERC τον Αύγουστο και έγκριση από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας που θα της επιτρέψει να εξάγει LNG σε χώρες που δεν έχουν συνάψει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών (FTA) στα τέλη του 2019.
Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης και να ξεκινήσει την κατασκευή στα τέλη του 2019 με το πρώτο LNG να αναμένεται στα τέλη του 2022.
Η Plaquemines είναι μια από τις περισσότερες από τρεις δωδεκάδες εξαγωγικές εγκαταστάσεις LNG υπό ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.
Σύμφωνα με τους αναλυτές μόνο λίγες από αυτές τις εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η εταιρεία αναπτύσσει την Plaquemines για να παράγει περίπου 20 εκατομμύρια τόνους ετησίως (MTPA) LNG, που ισούται με περίπου 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) φυσικού αερίου. Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό αέριο για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια στις ΗΠΑ για μια ημέρα.
Η Venture Global έχει δύο άλλα προγράμματα εξαγωγής LNG στη Λουιζιάνα.
Έχει ήδη λάβει μια τελική απόφαση επένδυσης για την κατασκευή της μονάδας 10-MTPA Calcasieu Pass, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022 και αναπτύσσει το έργο Delta 24-MTPA, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.
Η εταιρεία δήλωσε ότι τα συστήματα υγροποίησης θα χρησιμοποιούν τεχνολογία από τη Baker Hughes της General Electric Co.
Η Venture Global ανακοίνωσε ότι στιςεταιρείες που επιθυμούν να αγοράσουν φυσικό αέριο από τις εγκαταστάσεις της περιλαμβάνονται μονάδες της Royal Dutch Shell Plc, της Edison SpA, της Galp Energia SGPS SA, της BP Plc, της Repsol SA και της Polish Oil and Gas Co (PGNiG).
Με βάση τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή, η παραγωγική ικανότητα εξαγωγών LNG των Η.Π.Α. αναμένεται να ανέλθει στα 7,4 bcfd μέχρι τα τέλη του 2019 και 10,0 bcfd μέχρι το τέλος του 2020 από 5,2 bcfd σήμερα.
Από την αποστολή του πρώτου φορτίου LNG από το Lower 48 το 2016, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο με βάση τη δυναμικότητα έως τα τέλη του 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης