Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ στις Βρυξέλλες με επίκεντρο την ενίσχυση εμπορίου του LNG

tags :
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ στις Βρυξέλλες με επίκεντρο την ενίσχυση εμπορίου του LNG
Οι πλευρές θα συζητήσουν επίσης για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανταγωνιστική τιμή του LNG των ΗΠΑ στην αγορά της Ευρώπης αλλά και για τις αυξανόμενες ευκαιρίες που παρουσιάζει η χρήση του LNG στον τομέα των μεταφορών
Στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν αντιπρόσωποι επιχειρήσεων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για το πρώτο ενεργειακό φόρουμ με αντικείμενο την ενίσχυση διατλαντικού εμπορίου του LNG.
Οι πλευρές θα συζητήσουν επίσης για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανταγωνιστική τιμή του LNG των ΗΠΑ στην αγορά της Ευρώπης αλλά και για τις αυξανόμενες ευκαιρίες που παρουσιάζει η χρήση του LNG στον τομέα των μεταφορών.
Κεντρικές παρουσίες στο Φόρουμ θα είναι ο Επίτροπος και Αρμόδιος για θέματα ενέργειας Miguel Arias Canete καθώς και ο Γραμματέας Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ιδιαίτερη αύξηση σημείωσαν οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ στην Ευρώπη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο του 2018 Donald Trump και Junker.
Έκτοτε οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 272% με τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους να καταγράφεται ο υψηλότερος όγκος, ξεπερνώντας τα 1,4 δις. κυβικά μέτρα.
Τέλος, η συμφωνία μεταξύ της πολωνικής κυβέρνησης και της εταιρείας LNG της Polskie για την επέκταση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie, επιβεβαιώνει την στήριξη της Ευρώπης σε έργα επέκτασης LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης