Φυσικό Αέριο

Άνοιξαν οι προσφορές για την κατασκευή του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB

tags :
Άνοιξαν οι προσφορές για την κατασκευή του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB

Πάνω από δέκα βουλγαρικές και ξένες εταιρείες και κοινοπραξίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και οι πέντε απ΄αυτούς προχώρησαν στη δεύτερη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών

Ανοίχτηκαν οι προσφορές στον διαγωνισμό επιλογής κατασκευαστή για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ICGB, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2019, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα (www.icgb.eu).
Πάνω από δέκα βουλγαρικές και ξένες εταιρείες και κοινοπραξίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και οι πέντε απ΄αυτούς προχώρησαν στη δεύτερη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Πρόκειται για τις:
 1.DZZD "IGB-2018"
 2.Consortium MAX STREICHER - TERNA/ICGB
 3.Consortium Spiecapag Trace IGB 2018
 4.AVAX S.A
 5.Joint Venture CPP-AKTOR
Τελικά -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας- υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από την DZZD IGB- 2018 και την AVAX S.A, οι οποίες τηρούσαν τις προδιαγραφές και τους όρους. Από τις δύο εταιρείες, η DZZD IGB υπέβαλε προσφορά στα 229.700.000 ευρώ και η AVA
X S.A. στα 144.850.000 ευρώ πλην φόρων.
 Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 18 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου. 
Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η αξιολόγηση των προσφορών και στη συνέχεια η απόφαση της κοινοπραξίας για το ποια προσφορά θα επιλέξει επισήμως.
Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι, η δυναμικότητα του αγωγού ανέρχεται σε 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού, μήκους 182 χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το 2020.
Ο αγωγός IGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το  Αζερμπαϊτζάν.
Ο διαχειριστής του έργου, ICGB, θα αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, με  την τελική απόφαση να αναμένεται τον επόμενο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης