Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άκτωρ: Έργο προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία - Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ το συνολικό ανεκτέλεστο

tags :
Άκτωρ: Έργο προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία - Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ το συνολικό ανεκτέλεστο
Η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκτελεί αυτή την περίοδο ακόμη τέσσερα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη Ρουμανία
Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή οδικού έργου προϋπολογισμού € 180 εκατ. προχώρησε η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία, ως επικεφαλής (leader) κοινοπραξίας.
Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την Κυριακή, 14 Απριλίου, στο Βουκουρέστι, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ κ. Αλέξανδρου Εξάρχου και του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Εταιρείας Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών της Ρουμανίας, κ. Narcis Neaga (CNAIR), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Πρωθυπουργού της Ρουμανίας κας Viorica Dăncilă και του Ρουμάνου Υπουργού Μεταφορών κ. Răzvan Cuc.

Το έργο αφορά στη μελέτη και την κατασκευή του τρίτου τμήματος (Lot 3) της Περιφερειακής Οδού του Βουκουρεστίου, συνολικού μήκους 18 χλμ, το οποίο, βάσει της σύμβασης θα πρέπει να σχεδιαστεί από την κοινοπραξία εντός δώδεκα μηνών και να κατασκευαστεί σε διάστημα άλλων τριάντα μηνών.
Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε: «Με το έργο αυτό εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στη μακρόχρονη παρουσία της ΑΚΤΩΡ στα Βαλκάνια, ενώ εδραιώνουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη Ρουμανία, όπου απολαμβάνουμε τη σταθερή εμπιστοσύνη των αναθετουσών αρχών για την υλοποίηση καίριων έργων υποδομής. Η ΑΚΤΩΡ διαθέτει την εμπειρία, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και την οικονομική ευρωστία για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο απαιτητικά έργα, διατηρώντας τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην κατασκευή και αναβάθμιση σημαντικών υποδομών για την ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκτελεί αυτή την περίοδο ακόμη τέσσερα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη Ρουμανία. Δύο εξ αυτών, ο αυτοκινητόδρομος “Baia Mare – Sighetu Marmatiei” και το τμήμα “Micasasa-Coslariu” της σιδηροδρομικής γραμμής “Brasov – Simeria” βρίσκονται μάλιστα ένα βήμα από την ολοκλήρωσή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής “Guarasada – Ilteu 2C” και ο αυτοκινητόδρομος “Sebes-Turda”.
Στα 17 χρόνια παρουσίας της στη Ρουμανία, η ΑΚΤΩΡ έχει υλοποιήσει επιτυχώς ακόμα εννέα σημαντικά έργα υποδομών, με πλέον πρόσφατο το έργο τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι – Πλοϊέστι (αυτοκινητόδρομος A3) που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018.
Επιπλέον, η ΑΚΤΩΡ διεκδικεί άλλα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού € 1,3 δισ. Πρόκειται για την αναβάθμιση των τμημάτων “Brasov – Apata” και “Cata – Sighisoara” της σιδηροδρομικής γραμμής “Brasov – Sighisoara” και τα τμήματα “Brasov –Apata” και “Cata-Sighisoara” της ίδιας γραμμής.
Σήμερα το συνολικό ανεκτέλεστο της ΑΚΤΩΡ ξεπερνά τα 1,8 δισ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης