Τελευταία Νέα

Συμφωνία ΔΕΗ – Βιοχάλκο για τριετές διμερές συμβόλαιο – «Μοντέλο» και για τις υπόλοιπες βιομηχανίες

Συμφωνία ΔΕΗ – Βιοχάλκο για τριετές διμερές συμβόλαιο – «Μοντέλο» και για τις υπόλοιπες βιομηχανίες

Παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας διεκδικεί η ενεργοβόρος βιομηχανία

Σε συμφωνία για την σύναψη σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας κατέληξαν ΔΕΗ και Βιοχάλκο μετά από διαπραγματεύσεις.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, βασικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας είναι

-          η τριετής διάρκειά της που αποτελούσε και πάγιο αίτημα της Βιοχάλκο,
-          η αύξηση της τιμής του ανταγωνιστικού τμήματος της ενέργειας κατά 10% που ζητεί η ΔΕΗ εδώ και μήνες και
-          η διατήρηση των υπόλοιπων παραμέτρων των τιμολογίων που ίσχυσαν την περίοδο 2016 – 2018, δηλαδή τις εκπτώσεις όγκου για τις οποίες λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση της Βιοχάλκο και των υπόλοιπων εταιρειών του Ομίλου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση της Βιοχάλκο ξεπερνάει τις 1,2 TWh, καθιστώντας την το δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή της χώρας.
Με τη συμφωνία η Βιοχάλκο εξασφαλίζει σταθερότητα κόστους για μια τριετία, γεγονός που της επιτρέπει να προχωρήσει στα αναπτυξιακά της σχέδια και να περιορίσει την αβεβαιότητα σε ότι αφορά το ενεργειακό κόστος στις τιμές του CO2, οι οποίες ως γνωστόν χρεώνονται ξεχωριστά.
Η συμφωνία ΔΕΗ – Βιοχάλκο αποτελεί προάγγελο των εξελίξεων και για τις υπόλοιπες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται στην Υψηλή Τάση και οι οποίες βρίσκονται επίσης σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ.
Εκτιμάται ότι για το σύνολο των βιομηχανιών θα δοθεί η δυνατότητα υπογραφής τριετών συμβολαίων κάτι το οποίο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό ενώ σε ότι αφορά τις εκπτώσεις, αυτές θα συνδυαστούν με την κατανάλωση καθεμιάς από τις επιχειρήσεις.
Πέραν αυτών, οι βιομηχανίες στο σύνολό τους έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να διεκδικήσει παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας. Κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί καθώς οι επαφές πέραν του ΥΠΕΝ έχουν γίνει και σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης